• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

După o perioadă în care Dică a avut independenţa de a alege singur primul "11" şi tactica la FCSB, Becali a decis să se implice iar la echipă. Marian Pleaşcă, fotbalist căzut în dizgraţia staff-ului tehnic, ar putea primi în curând noi şanse.

Confruntarea de la Iaşi a deteriorat vizibil relaţia dintre Becali şi Dică. Chiar dacă la nivel declarativ patronul a dezvăluit ieri că şi-a cerut scuze, problema de fond rămâne: tehnicianul va avea o putere limitată, hotărârile esenţiale urmând a fi luate de patron.

"Faci ce spune patronul", asta o să îi spun. Până acum nu m-am băgat, dar ce e asta? La revedere cu independenţa, dacă jucăm aşa şi spui ce spui. Dacă nu sunt eu mână de fier, se alege praful. Păi eu mănânc bătaie ca prostul, pe milioane de euro?", a explicat Becali la Digi Sport, după înfrângerea din Copou.

Primul efect e deja vizibil: criticat de patron, Momcilovic nu a prins lotul pentru confruntarea cu Plzen. În acest context, este foarte posibil să intervină şi alte modificări pe termen lung, unul dintre cei vizaţi de patroni să reintre în circuitul echipei fiind Pleaşcă.

Excelent sezonul trecut, fundaşul dreapta a primit la finalul stagiunii un nou contract: va câștiga 10.000 de euro lunar, urmând ca în ultimul an din înţelegerea cu FCSB să încaseze 14.000 de euro pe lună.

Totuşi, Dică nu l-a inclus aproape deloc în planurile sale, preferându-i pe Benzar şi Enache pentru acel post. În condiţiile în care primul e accidentat şi nu va mai evolua în acest sezon, Pleaşcă ar putea fi impus de Becali.

Avem fundaş dreapta, pe Pleaşcă. Dacă nu e în graţiile lui Dică, o să fie. Nu m-am băgat niciodată până acum, dar când e vorba de bani şi de echipa mea, nu am cum să stau aşa”, spunea Becali la începutul sezonului.

Totuşi, până acum Dică a fost cel care a avut câştig de cauză în această privinţă. În trei meciuri a jucat Pleaşcă în acest sezon, în toate fiind integralist. El a prins banca de rezerve în două alte cazuri, în rest rămânând în afara lotului. Acum, intervenţia patronului l-ar putea readuce în circuit, chiar dacă este o chestie de moment: odată cu revenirea lui Benzar, nu se va mai pune problema titularului în banda dreaptă a defensivei.