• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (ACUM, DigiSport 2) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

UPDATE 18:47 Intrat în direct la Fotbal Club, Gigi Becali a confirmat că Steaua se va întoarce pentru antrenamente în Ghencea. Stadionul nu va fi utilizat, pentru că urmează să fie modernizat: reprezentanţii MApN i-au dezvăluit că noua capacitate a arenei va fi de peste 50.000 de locuri.

"E pace şi bună credinţă. Am vorbit cu oamenii, într-un birou al MApN unde era şi o candelă aprinsă. Mi-au zis că vor face toate demersurile pentru antrenamente. Cam într-o lună se rezolvă. Mi-au zis că nu are rost să jucăm în Ghencea pentru că stadionul se va moderniza. Va fi de 55-60.000 de locuri. Îl fac pentru Euro, e sigur", a dezvăluit patronul echipei de fotbal, pentru ca apoi să menţioneze că procesul intentat de Armată va continua: "Procesul va merge înainte, dar nu se va cere retrogradarea".

În ceea ce priveşte utilizarea mărcii, premisele sunt de asemenea favorabile. În măsura în care Armata va cere la licitaţie o sumă de bun simţ, Becali promite să plătească.

"Va fi scoasă marca la licitaţie în câteva luni. Dacă va fi un preţ decent, îl plătesc cu bucurie. Durează câteva luni până când sigla va fi înapoi la noi", a mai spus latifundiarul.

Ştirea iniţială

Gigi Becali şi reprezentanţii MApN s-au întâlnit astăzi pentru a discuta pe marginea situaţiei în care se află clubul de fotbal.

"Vrem normalitate", au fost bannerele afişate de suporterii Stelei la fiecare dintre meciurile din ultimele două săptămâni, de când au decis să se întoarcă pe stadion. Fanii au simţit nevoia să se implice activ în războiul dintre Armată şi clubul de fotbal, iar acţiunea lor ar putea să fie una importantă.

Astfel, în cursul dimineţii de astăzi, Becali şi reprezentanţii MApN s-au întâlnit şi au dialogat în legătură cu situaţia tensionată din ultimul an şi jumătate. Patronul Stelei a dorit să ştie cum s-a făcut evaluarea brandului (57,3 milioane de euro) şi a vorbit despre oportunitatea participării la o licitaţie pentru utilizarea mărcii. În paralel, s-a discutat şi despre situaţia stadionului, în acest moment clubul de fotbal efectuând toate antrenamentele la Domneşti. Sunt şanse bune în acest sens ca Steaua să revină în Ghencea, pentru şedinţele de pregătire.

"Astăzi, 16 martie, la sediul instituţiei, a avut loc o întâlnire între domnul George Becali şi conducerea M.Ap.N., reprezentată de către secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului, Otilia Sava şi secretarul general al M.Ap.N., Codrin Munteanu.

Temele de discuţie au fost evaluarea brandului “Steaua Bucureşti” şi depunerea documentaţiei pentru procesul de reabilitare şi modernizare a Complexului Sportiv din Ghencea.

Reprezentanţii M.Ap.N. au prezentat criteriile după care s-a făcut evaluarea mărcii “Steaua”, precum şi stadiul procesului de stabilire a taxei de licenţă pentru aceasta. La rândul său, George Becali a declarat că FCSB va analiza oportunitatea de a participa la procedurile competitive pentru utilizarea mărcii.

În ceea ce priveşte stadionul, Ministerul Apărării Naţionale a comunicat faptul că documentaţia necesară procesului de reabilitare urmează a fi depusă la Compania Naţională pentru Investiţii în cel mai scurt timp.

Totodată, s-a reafirmat de ambele părţi necesitatea unui dialog constant, respectând legislaţia în vigoare şi o abordare în sprijinul promovării sportului de performanţă", se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al MApN.

De notat faptul că până acum Becali a fost extrem de rigid în acest diferend, mereu susţinând public că nu va da înapoi, convins că are dreptate. De obicei, la discuţiile dintre părţi, Steaua era reprezentată de Valeriu Argăseală, preşedintele clubului. Acum, la insistenţele lui Laurenţiu Reghecampf şi ale lui Mihai Stoica, patronul pare dispus să facă anumite concesii pentru binele clubului.