• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Gigi Becali și FCSB sunt pregătiți să devină un concurent serios pentru Academia Hagi, care în acest moment domină competițiile dedicate juniorilor. Finanțatorul ”roș-albaștrilor” se gândește tot mai mult la viitorul echipei și spune că pentru a fi capabil să se bată cu cluburile mari din Europa va pune bazele unei academii de fotbal ultramoderne.

Gigi Becali a dezvăluit în această dimineață la Digi Sport Matinal că a investit masiv pentru a pune la punct un adevărat "laborator" pentru tinerii jucători. ”Am început proiectul. Am investit două, trei milioane de euro, pe care le-am pierdut din cauza crizei, a trebuit să mă restrâng. Acum, cel puțin pentru mine, nu mai e criză și fac acest proiect”, a spus Gigi Becali la Digi Sport Matinal.

În acest sezon, FCSB și-a asigurat o sumă impresionantă în urma participării în Europa League, competiție unde a obținut calificarea în 16-imile de finală, după 1-1 cu Hapoel Be'er Sheva, cu două meciuri înainte de finalul fazei grupelor. Pe lângă această sumă, ”roș-albaștrii” vor mai încasa alte milioane de euro și din market pool.

Patronul vicecampioanei României va redirecționa o parte din bani pentru aparatele moderne cu care noua academie va fi dotată. ”Am acontat anumite proceduri pe care le fac echipele mari. Aici mă refer la proceduri medicale, de antrenament, de creștere a potenței fizice, de alergare. Aparaturi care mă costă numai acum un milion de euro. Am plătit deja avansul”, a mai spus Becali la emisiunea moderată de Dan Filoti.

Mai mult decât antrenamente, promite Becali, astfel că jucătorii vor face şi şcoala în incinta Academiei, unde disciplina va fi strictă. Patronul spune că tot în incinta bazei vor fi construite o biserică, o fabrică de mezeluri, totul spre buna desfășurare a activității.

”Școala o fac acolo, îi țin ca la armată, le fac și biserică acolo. Mănâncă numai bio, ouă bio, lapte bio, carne bio. Fac și o făbricuță de mezeluri acolo, le dau și acasă când pleacă, să mănânce bio. Au toate aparaturile medicale, totul e acolo. Asta fac, un orășel.

Ca să te poți bate cu ei (n.r. cu cluburile mari ale Europei), trebuie să faci din punct de vedere medical și al sănătății ceva cel puțin la nivelul lor. Dacă nu faci asta din punct de vedere al alimentației și al medicinei, nu ai cum să te atingi de ei”, a mai punctat Becali la Digi Sport Matinal.

Cu facilităţile deja existente, la baza actuală din Berceni se pot antrena patru grupe de copii, dar cantonamentul se va dezvolta pentru a putea oferi condiţii celor 11 grupe.

Pentru FCSB urmează meciul contra Astrei Giurgiu, programat duminică seară, de la ora 20:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și LIVE VIDEO&TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.