• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Gigi Becali nu s-a dus la Lausanne, pentru a fi prezent la audierile de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv - l-a mandatat pe Valeriu Argăseală -, dar, în schimb, este la punct cu tot ce s-a discutat în sala de judecată.

Latifundiarul a dezvăluit, în EXCLUSIVITATE pentru Digi Sport, care sunt argumentele pe care le-au folosit cei de la Viitorul pentru ca decizia finală să fie de partea lor.

”Așteptăm! Din ce am înțeles, s-au folosit de mine în apărarea lor. Au amintit de episodul cu Bacău și Baciu, de Dosarul Valiza. De asemenea, au spus că Becali se laudă prin țară că o să câștige, iar jucătorii Viitorului ar fi fost afectați la ultimul lor meci de acest lucru”, a spus Gigi Becali, pentru Digi Sport.

Becali așteaptă acum să vadă de ce natură va fi decizia pe care o vor lua magistrații sportivi.

Am vorbit cu mai mulți avocați, care mi-au spus că în litera legii nu aș avea cum să pierd, dar dacă se va judeca emoțional, probabil că ei ar fi câștigători”, a completat Becali, la Digi Sport.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Când s-au referit la cazul Baciu-Bacău, oficialii celor de la Viitorul au dorit să scoată în evidență faptul că Gigi Becali nu a crezut întotdeauna în corectitudinea celor de la TAS. 

Ce s-a întâmplat de fapt? În urmă cu cinci ani, Gigi Becali a fost la un pas de a cere Parlamentului European dizolvarea celor de la TAS. Mai exact, în vara lui 2012, Gigi Becali a luat foc după ce judecătorii de la TAS au decis că Steaua trebuie să-i dea clubului FCM Bacău suma de un milion de euro, în contul transferului lui Eugen Baciu.

”Aici este vorba despre o decizie a Statului, a Curţii de Apel a Municipiului Bucureşti. Nu avem nevoie de Tribunale de Arbitraj Sportiv, aşa spune legea, că nu trebuie să respectăm deciziile TAS. Noi vorbim aici pe legi şi pe instanţele civile din România, nu pe cele ale unui tribunal din Elveţia. Stângaciu este avocatul FRF, dar se vede cât de bine ştie meserie, că a pierdut procesul cu Mititelu. Este analfabet juridic. A fost o anomalie în cazul Baciu. Doar nu eram idiot să accept condiţiile lui Sechelariu”, a spus Becali la vremea respectivă, într-o intervenție la Digi Sport.

De asemenea, reprezentanții campioanei au încercat să mai scoată în evidență și faptul că finanțatorul FCSB a avut și probleme grabe cu legea, în urma ”Dosarului Valiza”.

Ce s-a întâmplat de fapt? Gigi Becali a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în ”Dosarul Valiza", în iunie 2013, pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Steaua nu a avut de suferit, însă, în niciun fel.