• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Mihai Pintilii și Alexandru Bourceanu sunt primii jucători transferați la Steaua în această iarnă, în al doilea mandat al antrenorului Laurențiu Reghecampf. Bourceanu este marele pariu al tehnicianului, în condiţiile în care puţini îi mai dădeau şanse să evolueze la nivel înalt, având în vedere accidentările dese şi randamentul slab din sezonul trecut.

STEAUA ESTE NOMINALIZATĂ LA CATEGORIA CEA MAI BUNĂ ECHIPĂ DIN 2015. INTRĂ AICI ŞI VOTEAZĂ-ŢI FAVORIŢII

Fostul căpitan al campioanei a vorbit despre motivele care au stat în spatele întoarcerii sale şi, franc cum ne-a obişnuit, a recunoscut că sunt şanse mici să mai ajungă la nivelul maxim arătat anterior. Totuşi, faptul că aşteptările în ceea ce îl priveşte nu sunt ridicate reprezintă un avantaj, în momentul de faţă Bourceanu nesimţind presiune. El vrea să le demonstreze tuturor că Reghecampf nu s-a înşelat când i-a întins o mână de ajutor, mai întâi la Litex, apoi acum, la a doua sa "descălecare" la Steaua.

"Ideea a fost de a lucra din nou cu Laurenţiu Reghecampf. A venit la Steaua, mi-a zis Ana să merg cu el şi bineînţeles că am acceptat. M-aş fi dus unde m-ar fi luat Reghecampf. Ăsta era punctul în care am ajuns: dintr-un jucător pe care l-au dorit câteva echipe la un jucător care pur şi simplu s-a agăţat de o persoană care l-a ajutat. Dacă nu era Reghe, în situaţia asta probabil mi-as fi găsit altă echipă, dar nicidecum de nivelul Stelei. Cred însă că eu pot să ajut Steaua, aşa cum şi ea m-a ajutat pe mine. Cu siguranţă nu va mai fi cum a fost când m-am întors de la Trabzon. Atunci eram accidentat, fusesem înainte căpitanul echipei, au fost niste aşteptări de la mine pe care nu le-am onorat din varii motive. În principal datorită accidentării. Acum sunt un jucător de la care nu prea se mai aşteaptă multe. Sau se aşteaptă, dar nu atât de multe. Cand am venit de la Trabzonspor eram cotat ca un fotbalist foarte bun, 5 milioane pe transfermarket, acum sunt undeva la 1 milion jumatate - 2 milioane. Şi e mai bine pentru mine, acum nu mai am atât de multă presiune asupra mea", a spus Bourceanu, pentru Digi Sport.

În privinţa accidentării care nu i-a permis să se antreneze normal în ultimele luni, mijlocaşul a dezvăluit că încă are anumite dureri, însă, per total, se simte capabil să facă faţă ritmului din Liga 1. Cantonamentele sub comanda lui Neubert îl vor ajuta cu siguranţă să se fortifice.

"Sunt bine, accidentările au trecut, am stat mai mult degeaba...m-am antrenat puţin, dar sunt bine. Mă simt ca după orice altă accidentare, şi pe cea de anul trecut câteodată o mai simt. Depinde şi de vreme, depinde şi de ce se întâmplă la antrenament. Câteodată mă mai lovesc, dar totul e bine", a mai spus Bourceanu.

Întrebat dacă în vară, când a părăsit formaţia campioană, deşi Becali voia să îl păstreze, şi-ar fi imaginat că va reveni atât de repede în curtea roş-albaştrilor, Bourceanu a recunoscut fair-play că nu lua în calcul această variantă. "În momentul ăla nu mă gândeam că mă voi întoarce vreodată din postura de jucător", a conchis închizătorul Stelei.