• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Înainte de al doilea meci dintre Dinamo și Steaua din acest sezon, fostul căpitan al ”roș-albaștrilor”, Alexandru Bourceanu a zis, la conferința de presă, că acesta va fi, probabil, cel mai echilibrat din ultima perioadă și a vorbit din nou despre posibila sa plecare de la Steaua.

Cel mai frumos derby din România, cu o încărcătură emoțională. La astfel de meciuri jucătorii se autodepășesc. Rezultatul final nu va fi cunoscut decât la final. Față de alte derby-uri acesta pare echilibrat, dar sper să-l tranșăm în favoarea noastră”, a declarat Bourceanu, care s-a și apărat, după ce s-a insinuat că el se ocupă cu întreținerea atmosferei în vestiar:

Nu sunt cu voia bună, nu sunt măscăriciul echipei. Vorbesc mult, da, de multe ori prostii”.

Mă mai înjură lumea. A fost deja un derby în acest sezon. Jucătorii știu cum să trateze, toți vom fi concentrați. Sper că am învățat din greșeli”, a mai spus Bourceanu, cel care e pe picior de plecare de la Steaua.

De altfel, mijlocașul gălățean de 31 de ani a comentat și declarația lui Mihai Pintilii despre Denis Alibec, după jocul cu Botoșani, precizând că e posibil să nu mai apuce să fie coechipier cu actualul atacant al Astrei:

N-aș vrea să vorbesc în contradictoriu cu Pintilii sau cu conducerea. Când va veni Alibec, poate nu voi mai fi eu aici. Când echipa marchează, toți contează, nu numai vârfurile. Când nu marcăm, nu e vina atacanților, ci a noastră, a tuturor. Când nu marchează un vârf, atunci să o facă altcineva. Eu sunt alături de Tudorie, Golubovic și cine mai joacă acolo. În momentul ăsta, jocul nostru nu este atât de bun, sau nu marcam la câte ocazii avem și asta face meciul mai echilibrat. Cred că va fi un meci complicat. Chiar dacă vor fi mai mulți suporteri de-ai lui Dinamo, când vom juca pe Arena Naţională cu tribunle pline, va fi în avantajul nostru”.

Înainte de derby-ul de mâine, Bourceanu speră să nu fie eliminat:

Nu știu cu cine vor juca ei, cu ce atacant, eu sper să nu mai lovesc vreunul și să fiu eliminat. În România datul cu părerea e sport național. Eu încerc să vorbesc doar despre mine și cât mai puțin sau deloc de alții. Toți muncim, toți tragem la antrenamente”, a punctat Bourceanu, care nu consideră că rezultatul ar putea influența prea mult clasamentul:

Având 4 puncte avans, meciul cu Dinamo e puțin separat de campionat. Am lua puțin oxigen, mai ales după victoria de Europa League. Victoria ar aduce un plus de încredere, plus că ar conta și pentru fani, câți au mai rămas, pentru patron, pentru toți steliștii”, a încheiat mijlocașul Stelei.

Dinamo - Steaua, din etapa a 18-a a Ligii 1, se va juca miercuri, 30 noiembrie, de la ora 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1. Meciul poate fi vizionat GRATUIT și pe digisport.ro și pe m.digisport.ro de către abonații RCS-RDS.

Fazele VIDEO vor fi redate ÎN TIMP REAL pe digisport.ro, precum și pe m.digisport.ro.