• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Constantin Budescu (26 de ani) a vorbit, în direct la Digi Sport, despre cauzele care au dus la ratarea transferului la Umm Salal (Qatar).

Telenovela "Budescu" are toate şansele să continue şi în următoarea perioadă, deşi multe dintre echipe au intrat deja în partea a doua a pregătirilor de iarnă. Vârful a fost aproape de o mutare în zona Golfului, însă salariul extrem de motivant - aproximativ 1,9 milioane de euro pentru doi ani de contract - ascundea multe capcane.

"Sunt bine, sunt acasă acum. Voi vedea în zilele următoare ce voi face. Nu am fost de acord cu unele clauze ale echipei din Qatar şi am decis să vin acasă. Am citit că aş fi vrut mai mulţi bani. Nu am fost de acord, erau clauze în defavoarea mea: dacă îmi plăteau două luni, puteau să mă dea afară. Acum sunt la Astra, voi vedea ce voi face, există şi o ofertă din China. Oricum, nu o să mai merg în nicio parte doar pe vorbe, vreau să văd contractul înainte", a spus vârful la Digi Sport.

Ultima ofertă făcută de Steaua Astrei este de două milioane de euro pentru Budescu şi Enache. Cel din urmă a fost deja exclus din lot de formaţia giurgiuveană, după declaraţiile date. Budescu nu exclude că ar putea ajunge sub comanda lui Reghe în cele din urmă, însă susţine că nu au mai fost contacte între părţi în ultimele zile.

"Nu am mai discutat cu Steaua, au fost atunci tratative. Nu am vorbit niciodată despre sume cu domnul Becali. Nu exclud nici să rămân la Astra şi să plec în vară. Aici e un grup unit, pot da randament, nu trebuie să mă mai adaptez. Dar eu m-aş bucura să mă transfer şi să se rezolve problemele financiare ale clubului", a mai spus Budescu.

Întrebat despre decizia lui Şumudică de a-l exclude din lot pe Enache, atacantul a preferat să aibă o atitudine diplomată: "Nu ştiu de ce a făcut acest lucru. Este decizia lui şi trebuie respectată".