• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Budescu are un salariu uriaş la Dalian Yifang, în a doua ligă chineză, lucru recunoscut de Şumudică în conferinţa de presă de azi.

Liga 1 a reuşit un singur export sonor în această iarnă. Poate cel mai important jucător al liderului Astra a luat drumul noului "El Dorado" al fotbalului mondial. Sumele cheltuite de cluburile chineze au bătut orice record: prima ligă chineză a cheltuit peste 200 de milioane de euro pe transferuri, în timp ce divizia secundă a plătit aproape 50 de milioane de euro pentru mutările de jucători.

Criticat de mulţi că a ales banii în detrimentul performanţei, Budescu va primi 3 milioane de euro în cei trei ani de contract. Deşi nu a confirmat suma, Şumudică a recunoscut că a rămas impresionat când a aflat suma.

"Pe Budescu nu mai puteam să îl ţinem. M-am crucit când am văzut cifrele. Dacă stă acolo 2-3 ani, pe urmă poate veni să joace şi într-un picior la Astra, nu îl mai interesează nimic din punct de vedere financiar", a spus Şumudică în conferinţa de presă de azi.

În toamnă, Şumudică a ieşit public şi a vorbit despre problemele de la echipă. Acum, lucrurile din punct de vedere financiar sunt mult mai relaxate, la această situaţie contribuind mai mult ca sigur şi transferul lui Budescu.

"Astra nu e o echipă disperată după bani. Am avut ofertă de 500.000 de euro pentru Găman, căruia îi expiră contractul cu noi în vară şi poate pleca liber, şi nu l-am dat. Ştiţi că eu spun lucrurilor pe nume. Când au fost probleme la echipă, am ieşit în faţă şi le-am semnalat. Acum nu este cazul", a mai spus antrenorul.

Întrebat despre partida pe care Astra o va disputa sâmbătă, în direct la Digi Sport 1, de la ora 20:30, în compania CFR-ului, Şumudică a recunoscut că se teme de această dispută. Patru dintre piesele de bază din prima parte a campionatului sunt indisponibile, din diferite motive.

"Nu îl am pe Alibec, care e cel mai bun atacant din Liga 1 de departe. Nu vor juca Teixeira şi Geraldo. Plus Budescu, care s-a transferat. Deci patru titulari din tur. Vă rog să mă credeţi că îmi este frică de meciul cu CFR", a conchis Şumudică.