• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Răzvan Burleanu a dezvăluit că a informat UEFA despre litigiul dintre FCSB și Viitorul privind titlul din Liga 1 şi consideră echipa lui Hagi drept noua campioană a României.

"E dificil de spus ce șanse are FCSB la TAS pentru că fiecare club are dreptul de a merge la o instanță sportivă. Dar, din punctul nostru de vedere, FC Viitorul Constanța este campioana României. Am informat UEFA despre situația aceasta pentru că vorbim despre echipe care participă în competițiile europene. Le-am pus la dispoziție toate detaliile despre acest caz", a spus Burleanu.

Şeful FRF susţine că articolul care prevede criteriul de departajare în cazul egalității de puncte se aplică de șase ani.

"Nu prea are de ce să fie o situație jenantă. Acest regulament este în vigoare din 2011, iar până acum nimeni nu s-a plâns de acesta. El s-a aplicat în mod unitar până acum în situații similare, așa că e foarte dificil să prevezi în regulamente toate elementele care pot apărea la un moment dat. Mai mult decât atât, în toate grupurile de lucru au fost invitați atât reprezentanți ai LPF, cât și reprezentanți ai sindicatului fotbaliștilor și nimeni nu a ridicat această problemă. Niciun club din 2011 până în prezent nu a ridicat nicio problemă legat de acest articol din regulament. Oricum, am primit o solicitare acum câteva zile din partea LPF de modificare a acestui articol", a menționat Burleanu.

Președintele Federaţiei nu e convins că ierarhia play-off-ului va fi validată de Comitetul Executiv al FRF înainte de finalul play-out-ului Ligii 1, aşa cum a solicitat LPF.

FCSB dorește acest lucru pentru ca litigiul să treacă repede prin cele două instanțe jurisdicționale naționale și să poată fi înaintat în timp util la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

"Am primit această solicitare din partea LPF privind omologarea rezultatelor din play-off, o vom analiza în ședința de Comitet Executiv de vineri. Se va supune la vot după o dezbatere în care fiecare dintre părți își va argumenta poziția. Eu nu vreau să mă antepronunț pe acest subiect", a precizat Burleanu.

Viitorul şi FCSB au încheiat cu același număr de puncte, 44, iar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe din play-off.

"Roş-albaştrii" contestă câștigarea titlului de către Viitorul şi susțin că Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF) prevede faptul că, în calculul punctelor obținute în meciurile directe se iau în calcul toate cele patru partide disputate în sezonul 2016-2017 și nu doar meciurile din play-off, așa cum menționează LPF.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT