• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

FCSB a dominat în ultimii ani fotbalul românesc din punct de vedere financiar, însă că gruparea lui Gigi Becali începe acum să simtă în ceafă suflarea puternică a celor de la CFR Cluj.

Iuliu Mureșan a anunțat că noul patron al grupării din Gruia este dispus să dea, fără niciun fel de probleme, bani pentru transferuri. Țucudean și Alexandru Ioniță sunt două dintre țintele ardelenilor.

Campania de achiziții a fostei campioane a început deja, odată cu transferurile lui Valentin Costache, de la Dinamo, și a lui Sebastian Mailat, liber de contract după experiența de la ACS Poli Timișoara. Următorul jucător pe lista ardelenilor ar putea fi Alexandru Ioniță (22 de ani), de la Astra, fotbalist care s-ar afla și pe lista celor de la CS U Craiova.

"Steaua a luat ani de zile cei mai buni jucători, acum şi noi vrem să aducem fotbaliştii români buni. Nu ştiu de interesul Craiovei pentru Ioniţă, sunt liberi să facă ce vor, asta e concurenţa. Nouă ne place Ioniţă, e un fotbalist pe care îl urmărim", a spus Mureşan, la Fotbal Club, pe Digi Sport 1.

Mureșan ia în calcul inclusiv să ofer și jucători la schimb pentru Ioniță, nu doar o sumă de bani. "Dacă noi considerăm că un fotbalist e foarte util şi îl vrem, putem să scădem puţin suma şi să dăm la schimb jucători", a mai spus preşedintele din Gruia.

Un alt fotbalist care se află în vizorul liderului este atacantul George Țucudean. Vârful trecut pe la Steaua și Dinamo, atacantul impresionează în actuala stagiune în tricoul campioanei Viitorul. Atacantul arădean de 26 de ani a marcat 9 goluri și a dat două pase decisive în 20 de partide disputate pentru echipa lui Hagi.

"Anul ăsta e cel mai bun al lui Ţucudean, ne interesează. Dar sunt convins că şi alte echipe îl urmăresc. Noi urmărim toţi jucătorii buni, dar avem suficient timp până în ianuarie, când se deschide fereasta de transferuri" a încheiat Mureșan.