• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Decizia Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal de a introduce arbitrajul video din viitoarea ediție a campionatului i-a bucurat pe cei de la CFR Cluj.

Iuliu Mureșan, președintele ardelenilor, a spus, într-o intervenție telefonică ÎN DIRECT, găzduită de emisiunea ”Fotbal Club”, de la Digi Sport 1, că gruparea din Gruia este de acord cu acest proiect și a explicat și de ce.

"Suntem de acord cu VAR, bineînţeles, pentru că se vor corecta unele faze. Am văzut în Italia că se întorc o serie de faze, e o treabă bună. O să scadă procentul de erori umane, la fazele din careu şi la unele ofsaiduri.

Pentru că fazele acelea ne interesează, unde se comit erori care au efect asupra scorului.

Ne-am săturat să tot fim acuzați că arbitrii ne ajută pe noi, că rezultatele noastre au fost influențate decisiv de tot felul de decizii. Noi niciodată nu am avut legături cu arbitrii, așa că ne dorim acest sistem nou de arbitraj", a spus Iuliu Mureşan, preşedintele CFR-ului, la Fotbal Club, pe Digi Sport 1.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Oficialul ardelenilor a mai spus că CFR este dispus chiar să suporte o sumă de bani pentru ca acest sistem revoluționar să fie aplicat cât mai repede în Liga 1.

”Nu pot să vă spun cine s-a abţinut, pot doar să vă spun că am fost de acord cu VAR-ul. Suntem de acord chiar să se reţină bani din drepturile TV, pentru că este o cheltuială destul de mare.

Noi am fi dispuşi să suportăm o sumă importantă. Sunt convins că se vor găsi şi sponsori, a mai spus oficialul din Gruia.