• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Olimpiu Moruţan este pe cale să declanşeze un război al ofertelor în fotbalul românesc. Mijlocaşul de 18 ani e dorit atât de CFR, cât şi de FCSB.

În ultima săptămână, echipa lui Dan Petrescu a dat două lovituri importante pe piaţa transferurilor. A reuşit achiziţionarea a doi tineri extrem de talentaţi, ambii aflaţi în vizorul lui Becali: Costache şi Mailat.

Acum, ardelenii sunt în discuţii avansate cu Botoşaniul pentru aducerea lui Moruţan şi sunt pregătiţi să facă o ofertă extrem de tentată. Potrivit botosaneanul.ro, CFR oferă un milion de euro pentru 60% din drepturile federative ale jucătorului.

O sumă pe care Becali, teoretic, nu ar putea să o contracareze, având în vedere declaraţiile din vară, când a fost foarte aproape să îl ia pe "puştiul minune".

Dar, în noul context, Gigi ar putea supralicita, supărat pe faptul că rivala din Ardeal i-a suflat de sub nas doi fotbalişti. "Pe Moruţan îl vreau şi CFR nu o să îl ia niciodată. De ce? Pentru că vrea Becali să îl ia", a spus latifundiarul, aseară, la Digi Sport Special.

Interesant e că astăzi, Valeriu Iftime, patronul de la Botoşani, a vorbit despre o ofertă şi mai mare venită din Estul Europei. Probabil finanţatorul grupării moldave îşi urmăreşte propriul interes şi vrea să facă din Moruţan un subiect de licitaţie în Liga 1.

"Ultima discuţie pentru Moruţan este de 1,5 milioane de euro. Este un club foarte serios care ne-a contactat, au venit să discute cu noi, au discutat şi cu jucătorul, dar până în iarnă nu poate pleca. E un club important din Europa de Est! Eu nu aş vrea să-l dau în iarnă, dar am nevoie de nişte bani. Cine îmi dă un avans, jucătorul poate pleca în vară la el. E foarte important ca acest jucător să facă progrese. Potrivit datelor InStat, la ora actuală, Moruţan e în primii cinci din campionat, pe postul lui. El are 18 ani, iar ceilalţi au 20 şi ceva, 30 de ani. Cei de afară se uită la toţi parametrii. Mai sunt şi alte cluburi care au întrebat de el, chiar şi din Portugalia. Acum concurenţa pentru el e mare", a declarat Valeriu Iftime pentru monitorulbt.ro.