• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Invitat în cadrul emisiunii Fotbal Club, de la Digi Sport, Gabi Balint a comentat ultimele evenimente petrecute la FCSB, acolo unde Alibec a avut un schimb de replici cu directorul sportiv Mihai Stoica iar Dică s-ar fi contract cu Budescu la o ședință de pregătire.

"Din ce îmi dau seama, Dică a cam scăpat hăturile. Nu stăpânește vestiarul și asta nu e bine. Eu îl simpatizez și cred că poate să ajungă antrenor bun. La nivelul ligii a 3-a a făcut lucuri bune. Sigur că venirea la Steaua a însemnat un lucru foarte bun, dar știm toți cine face echipa și cine face schimbările. Mai nou văd că sunt și alți oameni care dau indicații tactice. Atunci te întrebi ce face Dică la Steaua? Face omletă jucătorilor la micul dejun sau ce face? Își va pierde credibilitatea și în fața jucătorilor și a spectatorilor. Pe banca tehnică atunci când ajungi trebuie să se știe un lucru: eu sunt singurul care vorbește de pe bancă, sau un antrenor secund care va transmiste ce-i spun eu" a declarat Balint.

Îl strângeam de gât dacă îmi spunea mie

Fostul internațional a recunoscut că ar fi reacționat mai rău decât Albiec dacă pe vremea în care evolua la Steaua ar fi primit indicații de la directorul sportiv al echipei.

"Pe vremea noastră dacă Cruțescu (nr. directorul sportiv de la Steaua) îmi spunea mie sau lui Lăcătuș să nu mai driblez îl strângeam de gât. Cu ce drept să zică unul care nu a jucat fotbal în viața lui. Acum o să se interpreteze că am ceva cu Meme Stoica, pentru că am avut un conflict cu el și mai știu eu ce. Nu am absolut nimic. Mă refer strict la ce înseamnă om din afara colectivului tehnic. Dacă ești antrenor tu trebuie să te impui și nu poți să accepți așa ceva pentru că de aici ies conflictele. Dănciulescu a jucat fotbal și a jucat fotbal la nivel înalt. Și nu cred că îi permite Contra lui Dănciulescu să-i spună unui jucător ieși în întâmpinare sau altceva, dacă el nu gândește lucrul acesta. Clubul FCSB e un club mai special. Acolo se întâmplă alte lucruri. Nu ai nevoie să inițializezi tu lucruri de genul acesta, nefiind în corpul tehnic. Jucătorul se enervează și mai vii și tu din afară. Nu-i spune Dică și vii tu să-i spui? Nu e normal" a mai spus Balint.

Chiar dacă primește bilețele, știa unde se duce!

Analistul Digi Sport l-a sfătuit pe antrenorul celor de la FCSB să ia atitudine și să-și impună punctul de vedere în vestiarul roș-albaștrilor.

"Dică trebuia să impună lucurile de la început. Cine comandă pe bancă și așa mai departe. Dacă nu se impune, va pierde echipa din mână. La un moment dat nu o să-l mai asculte jucătorii. Nu va mai avea autoritate în vestiar. Eu o spun pentru binele lui. Trebuie să-și impună punctul de vedere. Chiar dacă primește bilețele cu scoate-l pe ăla bagă-l pe celălalt, asta este. Le acceptă, știa unde se duce. Dar măcar în vestiar și la antrenamente trebuie să arăți că ești antrenor" a încheiat Balint.