• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

VIDEO FCSB - ACS Poli Timișoara 7-0. Roș-albaștrii au defilat în fața bănățenilor și au înregistrat scorul campionatului, cel puțin până acum, dar și-au egalat și o ”performanță” care data de mai bine de 13 ani. Ultima dată când actuala vicecampioană mai câștiga la un astfel de scor în Liga 1 se întâmpla în aprilie 2004, tot într-un meci cu Timișoara.

Atunci, la 9 aprilie 2004, Steaua se impunea net pe ”Dan Păltinișanu”, în fața celor de la Poli Timișoara, cu 8-1. Suporterii bănățenilor au rămas în memoria microbiștilor prin faptul că au cântat și au făcut o atmosferă de zile mari, deși asistau la o umilință și pe o vreme extrem de urâtă, o ploaie torențială.

”Atunci am avut o evoluție senzațională, au jucat ei în 10, dar am marcat opt goluri”, și-a adus aminte Dică.

Ca și acum, și atunci s-a marcat un hat-trick. Dacă de data asta Gnohere a ieșit la rampă, în urmă cu 13 ani și jumătate a fost meciul lui Rică Neaga, actualul oficial al grupării de pe Bega. Și actualul tehnician al roș-albaștrilor s-a remarcat la acea vreme, cu o dublă, la fel ca și Paraschiv.

”A fost un meci foarte frumos. Noi aveam o echipă foarte bună, ţin minte că am jucat pe o ploaie torenţială. Şi cu toate astea, stadionul a fost plin. Era incredibil cum noi marcam şi ei îşi susţineau în continuare echipa. La golul lui Buia, din penalty, stadionul a izbucnit de parcă ei ne bătuseră cu 1-0. E păcat că acum vedem din ce în ce mai puţine stadioane pline”, a rememorat Neaga, în urmă cu ceva timp.

Ce s-a întâmplat atunci

POLI TIMIŞOARA – STEAUA 1-8 (Buia 78 / Neaga 13, 58, 75, Dică 30, 36, Paraschiv 45, 72, Diniţă 32)

POLI: Grigore - A. Dumitru, Şoltuz, Bătrânu (cpt), I. Voicu, Bălace (`39 Poenaru) - Balauru (`18 Ionilă; `62 Băd), Buia, Şuleap, R. Stancu - Silvăşan.

STEAUA: Hamutovski - Ogăraru, Rădoi (cpt), Răchită (`77 Mutică), Neşu - Fl. Dumitru (`62 Pădureţ), Paraschiv, Aliuţă (`54 Boştină), Dică - Diniţă, Neaga

Cartonaşe roşii: Bâtrânu (12)