• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Steaua a transferat până acum 9 jucători iar al 10-lea, Timo Gebhart, este foarte aproape de a parafa angajamentul cu gruparea campioană. În plus, la echipă mai pot ajunge un portar de valoare, dar și un fundaș central. Totul pentru ca echipa să se impună în play-off și mai apoi să lupte cu șanse pentru calificarea în grupele Champions League.

Când a semnat cu Steaua, Laurențiu Reghecampf a promis că va forma un grup puternic, capabil de a câștiga toate trofeele pe plan intern, dar miza cea mare este de fapt calificarea în grupele UCL. Tocmai de aceea, Gigi Becali a făcut cea mai răsunătoare campanie de achiziții, din pauza de iarnă, de când a preluat echipa.

Vedetele acestei perioade de transferuri sunt Ciprian Marica (30 de ani) dar și Timo Gebhart (26 de ani). Ambii fotbaliști au fost ademeniți cu sume importante, condiționate însă de accederea echipei în grupele celei mai galonate competiții europene intercluburi din lume.

Potrivit înțelegerii cu Marica, jucătorul va încasa un bonus de un milion de euro - cel mai mare oferit unui jucător în istoria fotbalului românesc - doar dacă va fi apt de joc și va juca în preliminariile Ligii. În cazul "agravării problemelor de la genunchiul drept", se consideră că este "culpa jucătorului", iar Marica nu va primi bonusul.

În cazul lui Gebhart, suma este infinit mai mică, dar și aceasta este condiționată de evoluțiile mijlocașului german.

”Băiatul n-a avut pretenții la bani. El a zis că vine în orice condiții și că, dacă va demonstra în aceste șase luni că are valoare, abia apoi să discutăm de partea materială. O să fie ceva cam de genul lui Marica, dar mult mai jos. Adică, o să ia primă de Champions League în funcție de meciurile jucate. Va primi 200.000 de euro dacă joacă 50% și 100.000 de euro dacă joacă 25% din meciurile de calificare.

După aceea, va semna un contract pe doi ani, cu bani mai mulți, cu un salariu mult mai mare, dar numai dacă nouă ne convine evoluția lui în astea șase luni”, a spus Becali la Digi Sport.

1.000.000 de euro este prima pe care Marica o va primi dacă Steaua se califică în grupele Champions League.

200.000 de euro este prima promisă lui Gebhart, dacă acesta va evolua în minimum 50% din meciurile din preliminariile UCL.