• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Dinamoviștii au de ce să se teamă în confruntarea cu CFR Cluj de duminică. Ardelenii sunt la o victorie de primul loc - detronaţi de FCSB, pot face iar rocada dacă bat pe Dinamo, iar Dan Petrescu are cifre bune împotriva bucureștenilor. ”Bursucul” este de altfel ultimul care le-a suflat ”câinilor” șansa de-a juca în grupele Champions League.

În calitate de antrenor, Dan Petrescu, stelist convins, are 11 meciuri în palmares contra rivalilor de-o viață - 4 victorii, 3 remize și 4 eșecuri. Dintre înfrângeri, trei le-a suferit pe când era pe banca Sportului Studențesc, iar una când o antrena pe Unirea Urziceni. Tot în perioada în care ridica trofeul de campion cu formația ialomițeană ”Bursucul” le-a dat lovitura decisivă în 2009, când le-a suflat titlul dinamoviștilor.

În calitate de fost fotbalist al Stelei, Dan Petrescu are șapte partide contra ”roș-albilor”, dintre care trei victorii, două remize și alte două eșecuri. În 1991, într-un derby încheiat la limită în favoarea roș-albaștrilor, scor 1-0, Petrescu a marcat singurul gol care a scos-o pe Dinamo din lupta pentru titlu.

”Și noi avem nevoie de victorie, dar și ei. Fiind în deplasare mă mulțumesc să nu pierd, dacă nu pierd pentru mine e un rezultat pozitiv”,a spus Dan Petrescu înainte de meci. Clujenii nu se bazează pe problemele de la Dinamo - anunţul vânzării clubului nu va conta, crede Dan Petrescu.

Dinamo - CFR Cluj e în direct la Digi Sport 1 mâine de la 20:45.