• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

13 jucători dintre cei cu care Astra a câştigat titlul de campioană şi Supercupa României vor încheia contractul cu clubul din Giurgiu la vară şi cei mai mulţi dintre ei, dacă nu chiar toţi, vor părăsi echipa. Sunt fotbalişti care vor renunţa la fotbal, cum este Lovin, sunt unii care nu vor mai rămâne pentru că au alte oferte, gen Morais, iar alţii îşi încheie împrumuturile. Cert este că în acest moment, nici jucătorii, nici antrenorul Şumudică nu au ajuns la faza în care clubul să le propună, concret, prelungirea înţelegerii.

Lista fotbaliştilor care termină contractul:
1. Junior Morais, 30 de ani, va ajunge la FCSB
2. Oros, 32 de ani
3. Takayuki, 31 de ani, - i se încheie împrumutul de la Osmanlîspor
4. Alexandru Stan, 28 de ani
5. Geraldo, 36 de ani
6. Ricardo Alves, 25 de ani
7. Boubacar, 29 de ani
8. Boudjemaa, 31 de ani
9. Teixeira, 36 de ani
10. Lovin, 35 de ani - renunţă la carieră
11. Buş, 24 de ani - i se încheie împrumutul de la Sheffield Wednesday
12. Daniel Niculae, 34 de ani
13. Daniel Florea, 28 de ani

O situaţie specială are Budescu, liderul echipei având promisiunea că poate pleca la orice echipă din străinătate dacă are o ofertă bună.

Alături de cei 13, Marius Şumudică şi staff-ul său termină şi ei acordurile în vigoare şi mai degrabă vor părăsi echipa. De altfel, atitudinea conducerii Astrei dă de înţeles că lucrurile vor sta cu totul altfel la clubul din Giurgiu. Fondul de salarii, acum între cele mai importante din Liga 1, va fi scăzut drastic, iar echipa va fi reconstruită cu jucători tineri. De altfel, acesta este unul dintre motivele pentru care preşedintele Dani Coman l-ar dori pe Nicolae Dică la echipă, antrenor care a lucrat într-un astfel de mediu la Piteşti şi se află pe locul 1 cu SCM Piteşti în Seria a 3-a din Liga a 3-a.

Problema Astrei pare însă importantă în această perioadă. Singura echipă fără victorie în play-off în cinci meciuri, echipa pare deconectată. Aşa că meciurile din semifinalele Cupei, cu ACS Poli Timişoara, reprezintă un mare pericol.

De asemenea, jucătorii nu sunt mulţumiţi de decizia clubului, care iniţial le-a promis plata primelor de punct dacă echipa prinde play-off-ul. Era vorba despre 15.000 de euro pentru un titular. Ulterior însă decizia a fost întocmirea unor hârtii prin la vară se vor achita 7.000 de euro, iar restul banilor dacă echipa prinde podiumul. Soluţie neagreată de echipă, mai ales că, aşa cum vă puteţi da seama din lista de mai sus, cei mai mulţi dintre jucători nici nu vor mai fi la Astra. Plus că prinderea podiumului ar fi oricum o mare performanţă la ce joacă acum echipa.