• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Președintele de imagine de la FCSB, Helmuth Duckadam, a comentat situația din sânul echipei pe care o reprezintă și, ca fost fotbalist, îl înțelege pe Alibec (26 de ani) și e de părere că astfel de momente pot să apară, pe fondul nervozității unui jucător, din cauza lipsei de realizări.

"De multe ori, chiar îmi e milă de el", spune Duckadam despre Alibec, pe care îl vede izolat în atacul de la FCSB și insuficient ajutat de colegi. Portarul care i-a adus Stelei Cupa Campionilor Europeni din 1986, prin cele 4 lovituri de la 11 metri apărate în finala cu Barcelona, spune că astfel de conflicte deloc serioase aveau loc și atunci când el încă nu își încheiase cariera de jucător.

Președintele de imagine consideră că directorul sportiv Mihai Stoica nu ar fi trebuit să iasă public și să comenteze conflictul așa cum l-a comentat, pe contul personal de Facebook, atunci când a afirmat că i s-a întâmplat așa ceva pentru prima dată în 23 de ani de carieră.

"Îmi e greu să fac un comentariu, pentru că nu am asistat la acel moment. Ca jucător, când ai multe nereușite și ești frustrat, pot să apară și astfel de lucruri. Nu e prima, au mai fost și vor mai fi, probabil. S-au mai întâmplat și în perioada în care jucam noi. Nu cred că e ceva deosebit din punctul ăsta de vedere. S-a întâmplat și se va mai întâmpla", a declarat Helmuth Duckadam, în cadrul emisiunii "Fotbal Club".

"Alibec are 'n' motive să fie frustrat. De multe ori, chiar îmi e milă de el, ori primește mingea prea în față, ori prea în spate. Alibec protejează foarte bine, o preia, se întoarce și trage la poartă. Nu e un pivot, e un jucător. Așteptăm multe de la el. Când primește o pasă bună, nu mai e susținut. Steaua nu are acest joc. Alibec are o perioadă mai slabă și pe acest fond de nervi, poate să dea și un răspuns. Nu cred că a fost o jignire atât de mare, i-a cerut să îl lase în pace", a mai spus președintele de imagine de la FCSB.

"Mihai trebuia să rezolve problema acolo, între ei, nu prin presă sau pe Facebook. Nu trebuia să iasă Mihai Stoica. E foarte simplu, trebuia discutat unul la unul, în vestiar", a mai precizat Duckadam.