• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Cosmin Contra (40 de ani) este în cărţi pentru a prelua postul de antrenor principal al lui Dinamo, aşa cum digisport.ro a anunţat în exclusivitate. Ioan Andone este pe făraş, după rezultatele mult sub aşteptări din acest început de sezon şi sunt şanse mari să se despartă de gruparea din Ştefan cel Mare.

ÎN DIRECT la Digi Sport Matinal, Contra a vorbit despre posibilitatea de reveni la Dinamo, în calitate de antrenor, după ce a jucat pentru formaţia alb-roşie în perioada 1999-2001.

"Întotdeauna au fost zvonuri cu revenirea mea în România. Eu încă nu mi-am încheiat situaţia financiară cu Alcorcon. Probabil se va rezolva în cel mai scurt timp, după care sunt dispus să discut despre orice ofertă, chiar şi pe cea de la Dinamo. Am avut o discuţie cu Adi Mutu, dar în general despre fotbal. Dacă e un proiect bun şi se doreşte venirea mea la Dinamo voi fi disponibil de săptămâna viitoare. Cred că nea Ando are experienţa necesară să scoată echipa din această situaţie. ", a declarat Contra, la Digi Sport Matinal.

Cel poreclit "Guriţă" s-a referit apoi şi la situaţia actuală a grupării din Ştefan cel Mare şi a avut numai cuvinte de laudă la adresa finanţatorului Ionuţ Negoiţă.

"Ştii cum e viaţa antrenorilor. Poţi spune că am spiritul de dinamovist, pentru că am trăit într-o perioadă extraordinară la Dinamo. Am avut rezultate, un grup unit, acel spirit de care vorbeşte toată lumea. Acum sunt alte timpuri, alţi jucători, s-au pierdut mulţi jucători, au venit alţi străini care nu s-au adaptat la fel de bine ca şi cei de anul trecut. Sunt lucruri care nu ţin de un antrenor. El face tactica, dar se întâmplă ca un jucător să ajungă într-o ţară străină şi trebuie să se adapteze. Sunt unii care pare că s-au născut în România şi alţii care au nevoie de un an de adaptare. La Dinamo, la Steaua se cer rezultate imediate. Ăsta este fotbalul. Aici, la Alcorcon, m-au dat afară fără motiv, şi trebuie să accepţi aceste decizii. Cred că Dinamo e o echipă de viitor extraordinară. Nea Andone poate să redreseze, dacă i se va da timp, dar antrenorul depinde de mulţi factori.

Mie îmi place să fac pressing, îmi place fotbalul spectacol, dar trebuie să şi ai jucătorii ăştia. Eu am avut noroc şi la Timişoara, şi la Ploieşti, şi echipele au jucat ce le-am cerut eu. Dinamo are jucători tineri de mare perspectivă şi e un lot care să se bată în primele 6 şi la o cupă europeană. Dar, să se bată la titlu, în niciun caz. Poate, dacă s-ar fi menţinut cei doi fundaşi centrali de anul trecut. Poate dacă ar fi rămas Anton sau al doilea vârf, Essombe, atunci Dinamo ar fi avut şanse la titlu. Fundaşii centrali sunt foarte importanţi şi Dinamo a avut probleme pe axul central. Poate dacă în iarnă se vor aduce doi fundaşi centrali buni, care să dea siguranţă, Dinamo se poate gândi şi la altceva. De la mijloc în sus, Dinamo are o echipă foarte bună.

Am o relaţie de respect cu domnul Negoiţă. Dacă nu ar fi fost domnul Negoiţă, Dinamo n-ar mai fi existat. Aud critici, dar lumea trebuie să se gândească la faptul că orice nume ar avea Dinamo, dacă nu era domnul Negoiţă, clubul nu ar mai fi existat. A trebuit să plătească nişte datorii şi acum încet-încet încearcă să facă o echipă care să se bată la titlu în viitor. Dar, tot ce se întâmplă acum la Dinamo se întâmplă datorită lui. Îl apăr de toate criticile, jos pălăria pentru el, pentru Gigi Becali, pentru Gică Hagi, pentru domnul Rotaru de la Craiova", a mai spus Cosmin Contra.

Cosmin Contra le-a antrenat în carieră pe Poli Timişoara, Fuenlabrada, Petrolul Ploieşti, Getafe, Guangzhou R&F şi Alcorcon.