• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Valentin Costache a fost eroul lui Dinamo cu FC Botoşani (1-0). Puştiul de 17 ani titularizat de Mircea Rednic nici nu a știut cum să reacționeze imediat după golul marcat, fiind felicitat imediat de colegi.

Fotbalistul născut la Videle a mai evoluat într-un singur meci în Liga 1, bifând aproape 30 de minute în remiza dinamoviștilor cu CFR Cluj, scor 1-1, partidă în care a intrat în locul lui Gavrilă.

Adus la Dinamo în 2014, de la Clubul Școlar Sportiv 2, Valentin Costache a marcat de două ori împotriva Stelei, în luna martie a anului trecut, într-o victorie cu 3-1 obținută de juniorii B.

"Vreau să le mulțumesc celor care au avut încredere în mine. Golul marcat înseamnă un pas înainte, dar trebuie să muncesc mai mult și sper să fie totul bine. După gol, m-am bucurat alături de părinții mei, au fost la meci. Am avut emoții la început, dar mi-am revenit pe parcurs.

Sper să o țin tot așa, cu realizări. O să țin tricoul pentru mine, l-am dat familiei mele. Mingea nu am luat-o, pentru că nu am dat trei goluri", a spus Costache.

În vârstă de doar 17 ani, Valentin Costache este un mijlocaş ofensiv care poate juca atât în centru, cât şi pe benzi. El este evaluat de site-ul de specialitate transfermarkt.de la 50.000 de euro. Deşi nu este un nume cunoscut în Liga 1, la nivelul său de vârstă este un fotbalist important.

Costache a fost considerat unul dintre cei mai tehnici şi mai valoroşi juniori, fiind lăudat de Florin Bratu, fostul antrenor de la Dinamo 2, încă de acum 6 luni. "E un jucător cu care eu am lucrat, la juniorii B. Eu l-am luat de acolo la echipa secundă, a jucat jumătate de campionat la mine, ca mijlocaș de bandă. A fost adus de către Sorin Popescu la Dinamo. E un jucător cu calitate, poate avea o creștere importantă dacă se va miza pe el în continuare”, a explicat Florin Bratu.

VIDEO DECLARAŢIILE LUI COSTACHE

VIDEO GOLUL LUI COSTACHE