• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

William De Amorim a ajuns la FCSB în urmă cu ceva mai mult de un an de zile. În momentul în care a ajuns în lotul roș-albaștrilor, mijlocașul de bandă stânga era văzut drept unul dintre cei mai buni jucători din România pe postul său, iar cota sa se ridica la 1,8 milioane de euro, conform transfermarkt. Acum, prăbuşirea este una evidentă.

Deşi mulţi pariau pe valoarea sa, transferul la FCSB nu i-a priit brazilianului. Mijlocașul nu a reușit să se impună și să joace cu regularitate în echipa pregătită mai întâi de Reghecampf, apoi de Nicolae Dică. În consecinţă, cota sa a scăzut drastic. În prezent, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com, De Amorim mai valorează doar 750.00 de euro, cu 1,05 milioane de eruo mai puţin decât valora când a ajuns la formația finanțată de Becali.

În acest moment, De Amorim, în vârstă de 25 de ani, este a treia sau chiar a patra variantă pentru postul său. Pentru poziţia de mijlocaș stânga se luptă pentru un loc de titular Florin Tănase, Florinel Coman și chiar Filipe Teixeira, astfel ca șansele lui De Amorim să mai prindă un loc în primul 11 al lui Dică sunt destul de mici.

De altfel, acesta chiar a vrut să se transfere în vară, având o ofertă din Cipru, dar în cele din urmă, deși Becali era dispus să renunțe la el, mijlocașul brazilian a rămas la FCSB. De Amorim poate fi însă salvat de Marius Șumudică, fostul său antrenor. Tehnicianul îl consideră pe acesta cel mai bun mijlocaș de bandă stângă din țară și este dispus ca în iarnă să negocieze cu roș-albaștrii un transfer al brazilianului la Kayserispor, acolo unde l-a luat și pe Boldrin.

700.000 de euro a plătit FCSB pentru a-l aduce pe De Amorim de la Astra.

50 de meciuri, 3 goluri și 8 pase de gol are De Amorim în tricoul FCSB.

750.000 de euro este cota de piață a lui De Amorim, conform transfermarkt.com.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT