• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Fostul mare arbitru român Ion Crăciunescu a analizat, în direct, prin telefon, la emisiunea Digi Sport Special, fazele controversate ale partidei Pandurii-Steaua, încheiate cu victoria roș-albaștrilor cu 1-0, prin golul marcat de Nicușor Stanciu, din penalty, în finalul partidei.

Minutul 20. Săpunaru îl faultează pe Adi Popa în propriul careu, dar Marius Avram nu fluieră nimic și lasă jocul să continue.

Concluzia lui Crăciunescu:

„Eu cred că nu a luat decizia corectă, pentru că decizia corectă e lovitură de la 11 metri. Săpunaru face un fault, nu de maniera din meciul cu Spania, dar întinde piciorul pe direcția de alergare a adversarului. Penalty indiscutabil”.

Minutul 29. Mrzjlak vede primul cartonaș galben pentru fault asupra lui Stanciu.

Concluzia lui Crăciunescu:

”A fost cartonaș galben fără discuții”.

Minutul 38. Mrzjlak a văzut al doilea ”galben” și, implicit, cartonașul roșu, fiind eliminat. Gorjenii au protestat vehement, întrucât, înaintea faultului, a fost henț la Adi Popa, jucătorul faultat.

Concluzia lui Crăciunescu:

„La al doilea cartonaș galben la Mrzjlak, arbitrul trebuia să fie foarte inteligent. Dacă dădea henț, nu mai avea niciun fel de complicații. Eu cred că un arbitru care, repet, trebuie să aibă o primă calitate, inteligența, poate ieși din orice încurcătură astfel. Nu este o ținere de tricou, nu este o ținere prelungită. Lui i s-a oferit o șansă: henț pentru jucarea mingii cu mâna. Era o zonă neutră, nu conta așa de mult. Dar când dai al doilea galben, în special într-un derby, trebuia să fie ceva mai mult de atât. Eu nu dădeam al doilea galben”.

Minutul 87. Ioan Hora comite henț în careu, iar Marius Avram dictează penalty, dar doar după ce se consultă cu asistentul Adrian Comănescu.

Concluzia lui Crăciunescu:

„La regulament spune că dacă oprești mingea cu mâna, care se îndreaptă către un adversar, se sancționează jucătorul. Ori aplici regulamentul la milimetru peste tot, ori poți să ai probleme. A fost decizie corectă, lovitură de la 11 metri”.

Minutul 90. Săpunaru a protestat față de penalty-ul primit de Steaua, dezbrăcându-se de tricou și îndreptându-se spre banca roș-albaștrilor, în timp ce profera injurii la adresa adversarilor. Fundașul gorjenilor a luat doar ”galben”.

Concluzia lui Crăciunescu:

”Săpunaru trebuia eliminat atunci. Ca un arbitru care se respectă - atunci când vezi pe buzele jucătorilor injurii - ori ești acolo să aplici regulamentul până la capăt, ori ești un arbitru de conjunctură. O dată aplicăm regulamentul, altă dată ne facem că nu vedem”.

Fostul șef al CCA a mai declarat că Ovidiu Hațegan, care a fost delegat la meciul FC Voluntari-CFR 1-0, deși trebuia să fie arbitrul meciului dintre Pandurii și Steaua.

”Ar mai fi de spus un lucru foarte important. Cei mai buni arbitri ai noștri au fost trimiși să arbitreze în Qatar, deși competiția e extrem de încinsă. Hațegan, cel mai bun arbitru al nostru, e trimis la Voluntari, deși trebuia să fie la acest meci. Șmecheria, care ne-a fost adusă odată cu acest domn Vassaras, se vede din ce în ce mai mult”, a încheiat Ion Crăciunescu.