• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, a anunţat, în direct la Digi Sport, că Alexandru Băluţă este singurul jucător din Liga 1 care ar avea loc la echipa finanţată de el. Preşedintele Craiovei, Marcel Popescu, a anunţat că nu au existat şi nici nu vor mai exista pe viitor negocieri cu gruparea roş-albastră. Motivul: felul în care FCSB l-a luat pe tânărul portar Andrei Vlad, în vară.

"Negocieri între Universitatea Craiova şi FCSB nu au existat în cazul Băluţă. Motivul? Maniera în care a fost deturnat Andrei Vlad, care a fost învăţat să notifice intenţia de reziliere unilaterală a contractului.

Văzând că se îngroaşă gluma şi presa spunea că următoare destinaţie este Steaua şi Steaua nega, dar Steaua în timpul ăsta i-a pus preparator fizic. L-a ţinut, din întâmplare, la acelaşi hotel în care am stat noi aseară. Un oltean mort după Universitatea Craiova ne-a spus "domnule, l-au ţinut pe Vlad aici trei săptămâni şi îl luau la antrenament şi nici măcar factura nu au plătit-o. Am încheiat orice relaţii diplomatice cu Steaua", a spus Popescu, la Digi Sport Matinal.

Andrei Vlad a ajuns la FCSB, de la Craiova, în vara lui 2017. Roş-albaştrii au plătit 400.000 de euro pentru portarul de 18 ani.

"Nu am dorit să îl pedepsim, ca să înveţe şi alţii. E jucătorul Stelei acum. Ce rost avea să ne judecăm, să îl suspendăm doi ani? E un jucător în care credem şi poate fi un bun naţional, dar care pentru noi nu mai reprezintă nimic.

Doar atunci a apărut FCSB cu o ofertă financiară, care a fost un fel de despăgubire pentru că tentativa lor de a lua jucătorul şi de a aştepta să fie declarat liber la comisii şi de a-l folosi fără să plătească nimic Craiovei era sortită eşecului", a mai spus Popescu.

Băluță este un mijlocaș ofensiv care poate evolua atât la mijlocul terenului, cât și pe benzi, dar și ca vârf împins.

În vârstă de 24 de ani, Băluță este un jucător născut la Craiova și format la Școala de Fotbal Gică Popescu. Acesta a mai evoluat la Chindia Târgoviște și la Viitorul, de unde a fost cumpărat de echipa din Bănie în 2014, pentru 200.000 de euro.

16 meciuri7 goluri și 4 pase de gol are Băluță pentru CS U Craiova în acest sezon.

1,3 milioane de euro este cota de piață a lui Băluță, conform transfermarkt.com.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT