• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Varianta transferului lui Alexandru Băluță la FCSB a dat naștere unor reacții dure din partea celor de la CS Universitatea Craiova. După ce inclusiv jucătorul a spus despre impresara Anamaria Prodan că "aberează", a ieșit la atac și președintele oltenilor, Marcel Popescu: "Să-și vadă de oile lor!".

Conducătorul clubului din Bănie a lansat și un atac la adresa agentului de jucători, despre care a anunțat că este persona non-grata la Universitatea Craiova, după cazul Andrei Vlad, portarul ajuns în cele din urmă la FCSB.

Marcel Popescu a precizat că CS Universitatea Craiova nu va vinde jucători la formația bucureșteană și a făcut o comparație între Băluță și Neymar, care săptămâna trecută a devenit cel mai scump fotbalist din toate timpurile, fiind cumpărat cu 222 de milioane de euro de PSG de la Barcelona. Cel mai important aspect în paralela făcută de conducătorul oltenilor a fost dorința jucătorului, prezentă în cazul transferului-record al brazilianului, dar nu și pentru Băluță.

"Alex Băluță e jucătorul Universității Craiova. Vă spun categoric: nu are Steaua bani să îl ia. pe Băluță. Toată lumea speculează clauza de eliberare, dar nu e vreo clauză de eliberare, să fie un sac de cartofi, să pui banii și să pleci cu sacul. Dacă clauza de 222 de milioane de euro a lui Neymar nu era asociată cu acordul jucătorului, PSG putea să dea două miliarde și nu putea să-l ia. Alex Băluță nu va juca niciodată la Steaua și niciun jucător de la Universitatea Craiova nu va juca la Steaua", a spus Marcel Popescu, într-un interviu acordat pentru Divizia Locală Craiova.

"Am văzut că o trimite pe Anamaria Prodan, că doamna Prodan a luat legătura cu tatăl jucătorului, văd că încearcă și probabil are succes la tați, dar nu are succes la toți. Anamaria Prodan este persona non-grata la Universitatea Craiova, după operațiunea făcută cu Andrei Vlad. S-a închis! Doamna Prodan e consiliera domnului Becali, dar la Universitatea Craiova nu are ce căuta", a mai spus președintele de la CS Universitatea Craiova.

"Universitatea Craiova niciodată nu va vinde un jucător Stelei. Cu ofertele pierde timpul. Îi recomand lui Gigi (n.r. patronului stelist Gigi Becali): banii se fac greu, se cheltuie ușor, dar să se reorienteze, că cine îi spune să dea 2,5 milioane și să îl ia pe Băluță, îl ia la mișto", a mai precizat conducătorul Craiovei.

"Când Craiova a fost în situația neplăcută de a juca cu 4 juniori din propria pepinieră, a fost acuzată și i s-a cerut dezafilierea. Acum, ne ia jucătorii sub contract, trimitem mesagerii să cumpere. Domnilor, vă spun un singur lucru: 'Stați liniștiți, domnilor. Vedeți-vă de treburile dumneavoastră, cum se spune vedeți-vă de oile dumneavoastră, de grijile dumneavoastră și lăsați Universitatea Craiova în pace'", a încheiat Marcel Popescu.