• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Ieri, a venit din Italia vestea că Fernando Varela este dorit de Lazio, în locul accidentatului Stefan De Vrij. Capverdianul din apărarea Stelei avea, însă, concurență serioasă pentru a ajunge coechipier cu Ștefan Radu: Nicolas N'Koulou, 25 de ani, de la Olympique Marseille, Douglas, 25 de ani, de la Dnipro Dnipropetrovsk, Ron Vlaar, 30 de ani, liber de contract, Georgi Terziev, 23 de ani, de la Ludogorets, Joel Matip, 24 de ani, de la Schalke, Andrea Ranocchia, 27 de ani, de la Inter, respectiv Lorenzo Tonelli, 25 de ani, de la Empoli.

Deși fundașul de 27 de ani al roș-albaștrilor nu era între primele opțiuni ale lazialilor, Varela urcă încet pe listă, spre pozițiile ”fruntașe”, pe măsură ce celelalte variante sunt scoase ușor-ușor din calcul.

Echipa lui Lotito vrea să-l înlocuiască pe De Vrij chiar acum, în iarnă, pentru că nu-și permite să aștepte până în vară și să compromită obiectivele echipei. Marseille nu este dispusă, însă, să-l lase gratis pe N'Koulou acum, preferând să-l piardă gratis vara viitoare. Cu atât mai mult cu cât există și alți pețitori, printre care Valencia, care ar fi dispuși să plătească pentru fundașul camerunez. Lotito nu vrea să intre într-o licitație cu alte cluburi, cu mai multă dare de mână, așa că preferă să treacă la următoarele nume de pe listă.

Brazilianul Douglas, de la Dnipro, nu este disponibil pentru mai puțin de zece milioane de euro, au anunțat ucrainenii, dar lazialii nu au de gând să plătească atât de mulți bani.

Ron Vlaar, fostul căpitan al lui Aston Villa, este liber de contract și se antrenează cu AZ Alkmaar, așteptând perioada de mercato din iarnă. Problemele olandezului sunt însă vârsta - are 30 de ani - și faptul că este foarte predispus la accidentări. Altfel, simbioza sa cu De Vrij, cu care a jucat împreună la CM din Brazilia, de anul trecut, l-ar recomanda ca una dintre primele soluții.

Terziev este prea tânăr și considerat prea neexperimentat pentru nivelul Seriei A TIM, în timp ce Matip, al cărui contract cu Schalke expiră în vară, ar fi printre favoriți. Camerunezul cu pașaport german are, însă, la fel ca N'Koulou, și alte cluburi interesate de el.

Pentru a se despărți de Ranocchia, Inter ar vrea o tranzacție care să-l includă, în sens invers, pe Lucas Biglia, dar Lazio nu vrea să-l dea pe argentinian în această iarnă. În fine, Tonelli a fost declarat de Empoli netransferabil. Astfel, varianta Varela capătă tot mai multă consistență pentru Lazio, care nu vrea să ajungă în perioada de transferuri fără a fi pregătită. Lotito vrea să bată palma de acum cu viitorul fundaș central al său și în decembrie să încheie doar formalitățile transferului. Șanse tot mai mari, așadar, ca Steaua să-l piardă pe capverdianul evaluat la 4 milioane de euro.