• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Oficialii FCSB nu vor să creadă că ”au scăpat printre degete” titlul de campioană și vor să schimbe ierarhia finală din Liga 1, printr-un atac la TAS. Gigi Becali este convins că Tribunalul de Arbitraj Sportiv le va acorda cununa cu lauri roș-albaștrilor, drept pentru care i-a lăsat pe avocați să se apuce de treabă.

Momentan, cei de la FCSB n-au înaintat o acțiune oficială și nici nu sunt semnale clare că acțiunea va fi dusă la bun sfârșit. În cazul în care acest dosar va ajunge totuși pe ordinea de zi a celor de la TAS, atunci speța va fi judecată și de Cristian Jura.

Avocat român, specializat pe probleme de drept sportiv, Jura a explicat, pentru Digi Sport, de ce are șanse să ”arbitreze” acest inedit caz.

”Este un caz cu foarte multe necunoscute. Primul pas este să vedem dacă Steaua va introduce sau nu cazul la TAS. Există șansa ca eu să fiu arbitru în acest caz. De obicei, la fiecare caz se alege și un avocat din țara respectivă, pentru că noi, de fapt, interpretăm un cuvânt. Discutăm de campionat sau de play-off.

Și atunci, cine ar putea mai bine să interpreteze acest cuvânt? Cineva din țară, care înțelege sensul și care poate interpreta regulamentul. Dar, nu vreau să mă antepronunț.

Sunt foarte multe necunoscute, cum spuneam. Să vedem dacă trebuie parcurse sau nu etapele interne, dacă se atacă la FRF sau dacă se merge direct la TAS. Atunci ar putea să vină Viitorul și să zică, ’stați domne că n-ați parcurs etapele interne’. Apoi, e vorba de interpretarea acestui cuvânt, deci sunt multe necunoscute”, a spus Jura pentru Digi Sport.

Cum poate TAS să rezolve rapid ”cazul FCSB vs. Viitorul”

Jura a dezvăluit și ce mai poate face TAS pentru ca toată această tevatură să se termine cât mai repede. 

”Nu am văzut sau citit nimic pe tema asta în România. Există și posibilitatea unei hotărâri în interpretare, nu neapărat o judecată. Se solicită o interpretare din partea TAS. ’Cum interpretati acest articol?’ TAS dă rapid o soluție, de care părțile din țară pot ține sau nu cont”, a mai spus Jura, pentru Digi Sport.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT