• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Au fost mai multe voci care spuneau că la Astra lucrurile nu merg din cauza lui Marius Şumudică. Faptul că "Şumi" era tare în gură, cum se spune, îl deranja pe patronul Ioan Niculae. Numai că situaţia actuală este mai proastă decât se aştepta cineva, iar asta l-a determinat pe Edward Iordănescu să facă o criză de nervi în cantonamentul din Slovenia.

"Noi vrem să prindem cupele europene şi încă n-avem nici jumătate de lot!? Ascultă-mă, ne batem la retrogradare aşa", l-au auzit jucătorii pe antrenor ţipând la telefon.

Iordănescu are la dispoziţie numai 16 jucători, chiar dacă a început antrenamentele încă din 7 iunie. În afara celor pe care îi are în cantonament, Săpunaru şi Silviu Lung sunt în vacanţă după participarea la meciurile echipei naţionale, dar la cel de-al doilea sunt şanse foarte mari să fie transferat la altă echipă. CFR Cluj şi Kayserispor sunt interesate de el.

În acest moment, Iordănescu nu are jucători cu experianţă nici de un prim "11". Şi, foarte grav, niciun atacant veritabil, dacă pe Ioniţă îl considerăm mijlocaş: Boşneag, Bejan, Dandea, Alexandru Stan, Erico de Oliveira, Mrzjelak, Marquinos, Alexandru Ioniţă 2 şi Nicoară. Iar restul până la 16 sunt fotbalişti tineri, cu puţină experienţă.

Astăzi, Astra are primul meci amical programat în această vară, iar adversara este Trepca 89. Partida se va disputa în localitatea Bakovci, din Slovenia. Trepca 89 este campioana Kosovo.

În afară partidei de astăzi, stagiul de pregătire de la Zrece, Slovenia, mai cuprinde două partide de pregătire: cu Rijeka, din Croația şi cu Anji, din Rusia.