• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Dennis Man, aflat printre cei patru jucători de la FCSB premiați la Gala Fotbalului Românesc, a intrat în ”gura” șefilor roș-albaștrilor după ce a spus că se gândește deja la un transfer în străinătate. Helmuth Duckadam, președintele de imagine al roș-albaștrilor, consideră drept ”copilărească” declarația mijlocașului, despre care spune că nu-i dorește un viitor similar cu al altor tineri jucători români plecați repede în străinătate.

”Este o declarație copilărească. Dennis Man, să joace cel puțin doi ani meci de meci la Steaua și abia apoi să se gândească la un transfer în străinătate. După ce joci bine patru-cinci meciuri, nu te poți gândi să pleci afară.

Eu nu-i pot comanda lui acum, decizia este la el, dar poate păți ca alții, care au procedat la fel și s-au întors în campionatul nostru cu coada între picioare”, a spus Duckadam, prezent în studioul emisiunii ”Fotbal Club”, de la Digi Sport.

Tânărul mijlocaș a fost certat și de Ilie Dumitrescu. Fostul mare fotbalist crede că Man trebuie să devină mai întâi titular la echipa națională și mai apoi să se gândească la o plecare în străinătate.

”Cu şase goluri, unde să pleci? El dă un gol cu Voluntari, dă în Cupă, cu nu ştiu cine, mai încearcă o scăriţă, asta îl face să se transfere? El nu are cifre să facă pasul afară. Pentru asta e nevoie să devină titular indiscutabil în echipa naţională”, a spus Dumitrescu, expert Digi Sport.

FCSB e la cinci puncte în spatele liderului CFR, cu 6 etape rămase de disputat din sezonul regulat. Man anunță că și meciul cu Lugano de joi e tratat cu mare seriozitate de roș-albaștri. O victorie le asigură acestora primul loc în grupă

”Cea mai mare dorință e să ajung într-un campionat puternic, dar până atunci trebuie să îmi fac treaba bine și să demonstrez că sunt un jucător valoros. Îmi place Cristiano Ronaldo, dar nu am un idol”, a declarat atacantul de 19 ani.