• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Acţionarul majoritar al Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a anunţat, luni seara, la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club, că intenţionează să vândă clubul de fotbal, preţul pentru care este dispus să îl cedeze ridicându-se la 4 milioane de euro. Patronul din Ştefan cel Mare a dezvăluit şi cum vede viitorul clubului.

Fără a câştiga vreun trofeu important ("câinii" au în palmares doar Cupa Ligii), Negoiţă şi-a anunţat plecarea de la Dinamo. O decizie "ireversibilă", după cum singur a numit-o.

Totuşi, chiar dacă cere o sumă destul de mică în schimbul clubului, nimeni nu pare dispus să investească. Întrebat care ar fi cea mai bună formulă pentru viitorul echipei, Negoiţă a admis că şi-ar dori un patron serios şi potent financiar, după modelul CFR. Un grup de acţionari, ca în trecut, e o altă variantă, cum o opţiune e reprezentată şi de implicarea fanilor, după modelul Bilbao.

"Dinamo are suporteri mulţi, care se pot implica şi gestiona un asemenea club. La Bilbao sunt peste 40.000 de socios, există astfel de modele şi în alte părţi. Mi-aş dori să vină un investitor cum văd la CFR. Are potenţă financiară şi s-a pus pe treabă. Foarte bine pentru clujeni, cu cât sunt mai mulţi investitori potenţi, cu atât fotbalul românesc e pe direcţia bună. Am înţeles că la Cluj e un investitor din Germania cu foarte mulţi bani. Indiferent de unde e, atâta timp cât aduce bani în fotbal nu putem decât să ne bucurăm. Există şi varianta mai multor investitori, vom vedea ce va fi", a spus Negoiţă.

Întrebat dacă regretă ceva, finanţatorul a vorbit despre cât de importantă a fost salvarea lui Dinamo de la faliment. Totuşi, titlul nu a mai fost adus în Ştefan cel Mare din 2007, astfel că un campionat cu siguranţă că i-ar fi mângâiat orgoliul patronului.

"Am un regret: aş fi putut face mai mult. Eu sunt o persoană ambiţioasă şi îmi doresc cât mai mult. Dar am făcut tot ce am ştiut eu mai bine. Mi-aş fi dorit un titlu, dar nu am avut nici noroc. Uitaţi-vă şi la tragerile la sorţi în Europa: am picat cu Bilbao, iar alţii au întâlnit cel mai accesibil oponent. În fotbal trebuie să ai şi noroc", a mai spus omul de afaceri.

Ionuţ Negoiţă a devenit acţionar la FC Dinamo în august 2012 când a preluat pachetul deţinut de Cristian Borcea. Ulterior, Negoiţă a devenit acţionar majoritar cu 90 la sută în luna martie a anului 2013 după ce a achiziţionat şi procentele deţinute de Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu.