• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Invitat în platoul emisiunii Digi Sport Matinal, Tibor Selymeș, antrenorul care l-a adus pentru prima dată în România pe Harlem Gnohere, a povestit cum l-a luat la Petrolul pe actualul atacant al Stelei și de ce nu a apucat acesta să evolueze pentru formația antrenată atunci de el.

Selymeș spune că Gnohere a venit la Petrolul cu o greutate mult peste limită, dar a reușit să slăbească 13 kilograme în scurt timp. Deși și-l dorea foarte mult la echipă, antrenorul nu a reușit să-i convingă pe cei din conducerea clubului să nu-l dea afară.

Fostul antrenor al Petrolului a dezvăluit și motivele pentru care ”Bizonul” a ajuns să aibă o greutate foarte mare și cum a reușit să-l readucă la un nivel optim.

”L-am pregătit pe Gnohere pentru Dinamo. Băiatul a fost foarte serios. Eu i-am rugat frumos pe cei din conducere să ne dea două luni și o să-l punem pe picioare, dar nu au fost de acord și i-au reziliat contractul, spuneau că nu e în stare să dea goluri nici la antrenamente.

El a venit cu o greutate foarte mare, dar a reușit să slăbească 13 kilograme. A ajuns așa pentru că-i place papa și nu a jucat timp de 4 luni. Eu îl știam de mult, voiam să-l aduc de când eram la Galați, dar el avea un contract foarte bun. A trebuit să trag de el foarte mult, am crezut în el, stăteam și după antrenamente și alergam cu el”, a declarat Selymeș la Digi Sport Matinal.

Ajuns la Steaua în această iarnă, fostul atacant al lui Dinamo va avea un concurent pe măsură în atac. Antrenorul care l-a adus în România consideră că Gnohere nu va fi titular la echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf și susține că Denis Alibec este peste jucătorul francez.

”O să fie greu pentru Gnohere la Steaua. Din punctul meu de vedere Alibec este un jucător peste Gnohere, este mai tehnic și are o execuție mai bună. Sunt stângaci amândoi, au cam același profil, nu știu dacă vor putea evolua împreună, mai ales că niciunul nu face faza a doua, mi-e greu să cred că vor juca împreună.

Acum să-l vedem și pe Alibec dacă se integrează la Steaua, este altceva decât la Astra. Acum Reghe are doi atacanți care o bagă-n poartă, acum trebuie să aducă minge în față”, a mai spus Selymeș.

24 goluri în 58 de meciuri are Gnohere la Dinamo în toate competițiile, într-un sezon și jumătate (17/45 în Liga 1, 2/6 în Cupa Ligii, 5/7 în Cupa României).

250.000 de euro a plătit Steaua pentru Gnohere.

În 83 de partide a jucat Alibec pentru Astra, reușind să marcheze 41 de goluri, iar în actualul sezon de Liga 1, a evoluat în 13 meciuri și a înscris de 3 ori.

2.04 milioane de euro a plătit Steaua pentru Alibec.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT