• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Cosmin Contra (41 de ani) este favorit pentru a prelua postul de antrenor principal la Dinamo. Tehnicianul, liber de contract în acest moment, a ajuns la București și se află în negocieri cu Ionuț Negoiță.

Numirea lui Contra pe banca tehnică a roș-albilor este considerată o decizie bună de către Ciprian Marica, fostul său elev de la Getafe.

”La Getafe a venit cam într-o situație similară. Eram la retrogradare, era greu. Primul lucru pe care l-a făcut a fost acela că a încercat să motiveze jucătorii. Este clar că stilul lui de antrenor este același cum era și ca jucător. Avea obiceiul ca jucător să vină să te ia de gât, să-ți spună: ’Bă, ești aici? Bă, ești concentrat?’ Este un bun motivator. Ca antrenor va avea același stil.

Mi-aduc aminte că la Getafe a băgat niște alunecări în vestiar, pe gresie, la unul, la altul: ’Băi, că vă vreau cu energie, cu nerv, cu nu știu ce...’. Jucătorii au fost puțin surprinși, șocați, mai ales că antrenorul dinainte era unul care avea un discurs molcom și plictisitor, dar a venit ’Guriță’, energic”, a povestit Marica, prezent în studioul emisiunii ”Digi Sport Special”.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Fostul atacant explică și de ce numirea lui Contra poate fi benefică pentru Dinamo.

”Întotdeauna când vine un antrenor nou se schimbă ceva la echipă. Toți se gândesc cum să se antreneze pentru a se evidenția în fața antrenorului, mai ales cei care au jucat mai puțin. D-aia, spui că vine un impuls, care este această ideea a jucătoprului că are o nouă șansă, că se pleacă de lșa zero.

Contra are niște idei foarte bine puse la punct. Arma principală este că transmite nervul și energia pozitivă jucătorului. Este un antrenor dur. Se supără, alergi, greșești, alergi! Deși a jucat mult timp în Spania, țară în care și trăiește, are ceva din mentalitatea nemțeaaccă. Este ordonat, îi place ca lucrurile să se facă așa cum trebuie”, a mai spus Marica la Digi Sport.