• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Atât Becali, cât şi Dică au lăsat de înţeles aseară, la finalul partidei cu Astra (2-0 pentru formaţia din Giurgiu), că situaţia lui Alibec e una ciudată. S-a vehiculat că atacantul s-ar da lovit, însă există şi voci destule care susţin contrariul: vârful acuză încă pubalgia mai veche şi ar trebui să fie protejat până îşi revine total.

Au trecut aproape șase săptămâni de la meciul de pomină Voluntari - Steaua. Alibec s-a enervat atunci că a fost înlocuit și a dat cu pumnii într-o ușă de la vestiare. A fost exclus din lot și amenințat cu o amendă record de 75.000 de euro, dar până la urmă a fost iertat și reprimit la antrenamente.

De atunci, în campionat, nu a mai prins niciodată prima echipă, iar de trei ori a fost chiar în afara lotului, din cauza problemelor medicale. Alibec a jucat în ultimele șase săptămâni doar 50 de minute în prima ligă: 37 de minute cu CSU Craiova și 12 minute cu Concordia Chiajna. La ultimul meci, cu Astra Giurgiu, nu a fost din nou pe foaia de joc. S-a spus că atacantul este accidentat, după duelul de la Plzen din Europa League, dar Gigi Becali a afirmat ironic: "Nu știu care e treaba. A zis că îl doare și nu poate să se antreneze. Poate nu avea chef să joace și a spus: Lasă, că doare”.

Varianta patronului a fost întărită şi de antrenor, care a admis că s-ar putea ca vârful să nu dorească să evolueze. "Dacă îi spune doctorului că nu poate să joace, eu ce să fac? Să-l bag într-un picior, pe teren? Dacă el nu dorește sau nu poate să joace, eu ce să fac", a afirmat Dică.

O astfel de ipoteză nu stă în picioare, e convins Narcis Răducan, care explică de ce vârful încă nu a marcat în Liga 1 în acest sezon: pubalgia îl afectează foarte tare, iar forţând, aşa cum Denis a făcut de multe ori în această stagiune, nu va obţine nici pe departe efectul scontat.

"Alibec nu poate fi în acest moment analizat pentru că el nu e complet refăcut. E limpede că are nevoie de o perioadă de refacere. Dincolo de randamentul scăzut, neputinţa asta îl enervează. Lumea pune presiune pe el. El ar trebui să nu mai intre până nu e 100% sănătos. Când nu e sănătos, sare şi la bătaie, nu dă nici goluri şi îi scade şi preţul", a spus Narcis Răducan, la Fotbal Club, pe Digi Sport 1.

Alibec suferă de pubalgie din vară, motiv pentru care nu s-a putut pregăti în cantonamente aşa cum trebuie. Ulterior, odată sezonul început, a forţat, deşi era incomplet refăcut. În plus, în ultimele luni a fost chinuit şi de unele probleme la spate.

O clinică din străinătate, soluţia?

O variantă pentru FCSB ar fi trimiterea lui Alibec la o clinică de specialitate, unde aparatura de ultimă oră şi medicii care au cunoştinţe vaste în domeniu l-ar putea "pune pe picioare" repede şi fără să îl expună la riscuri ulterioare.

"Poţi apela la sistemul sanitar din străinătate, Steaua are pârghiile pentru a trimite jucători la clinici celebre. Am fost şi eu la un asemenea centru de recuperare, când eram jucător. M-au mai ţinut două săptămâni, după ce m-am recuperat. Ei nu riscă nimic, nu le convine să le scadă prestigiul şi să îţi dea drumul mai devreme. Dacă te duci la Bologna, faci câte două antrenamente pe zi o perioadă, să se convingă ei că te-ai refăcut 100%", a mai spus Răducan.

În privinţa atitudinii avute de Alibec, fostul mijlocaş al Stelei a explicat faptul că acest risc a fost unul asumat în momentul transferului. Vârful a avut şi în trecut episoade similare cu cel de la Voluntari, însă pe de altă parte poate să rezolve în multe momente de unul singur un meci.

"Alibec a dat cu piciorul în uşi şi la alte echipe, dar a fost cel mai bun jucător al campionatului. Se ştia că e irascibil, se cunoşteau problemele lui. Cum se ştia că e un jucător care îţi poate da 30 de goluri/sezon, dacă e apt şi în starea mentală potrivită", a concluzionat Răducan.

PROGRAMUL CANALELOR DIGISPORT