• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Dan Petrescu (49 de ani), tehnicianul celor de la CFR Cluj, nu se teme de întâlnirea cu FCSB, partidă care se va disputa joi, 21 septembrie, de la ora 21:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1. ”Bursucul” a spus că roș-albaștrii au cel mai bun jucător din România, Denis Alibec, că au un lot valoros, dar și numeric în egală măsură, dar și că echipa sa este capabilă să obțină toate cele trei puncte.

Tehnicianul ardelenilor este sigur pe el la orice moment și tocmai de aceea nu se ferește să spună care este folosofia sa de joc.

”Cred că sunt un antrenor echilibrat. Când am fost la Dinamo Moscova jucam mai mult pe atac, pentru că aveam jucători foarte buni, când am fost la Kuban jucam pe contraatac, când am fost în China jucam la început pe contraatac, apoi mi-au cumpărat trei brazilieni şi a trebuit să jucăm pe atac.

Cel mai important pentru mine este echilibrul şi balanţa echipei. Nu-mi place o echipă dezechilibrată, adică să atacăm cu 7-8 jucători şi 2-3 să fie în apărare, să fie descoperiţi. Îmi place mereu să avem un echilibru în ce facem. Așa este și acum la CFR”, a spus Petrescu, într-un interviu acordat site-ului oficial al cluhenilor.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Fostul fundaș dreapta, care a reușit din această ipostază să ajungă și golgheter al României în tricoul Stelei, a dezvăluit și una dintre învățăturile primite de la Emeric Ienei, pe care acum le aplică propriilor jucători.

”Tot timpul le spun fundaşilor ce îmi spunea mie nea’ Imi, care a avut şi el o influenţă foarte mare în cariera mea, pentru că am debutat cu dânsul în echipa naţională. Îmi spunea ’ştiu că îţi place să mergi în atac, dar nu uita că eşti fundaş’. Aste le zic şi eu fundaşilor laterali”, a mai spus Dan Petrescu.