• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

În ultimul său interviu acordat pentru site-ul oficial al Federației Române de Fotbal, Christoph Daum a vorbit la superlativ de fotbalistul FCSB, Denis Alibec. Fostul selecționer al României spune că Denis, deși este un jucător capricios, are un potențial uriaș și că cei doi au lucrat excelent împreună.

Christoph Daum a fost impresionat de calitățile lui Denis Alibec și de ce potențial a arătat fotbalistul de la FCSB atunci când a fost convocat la echipa națională. ”Denis este un tip fantastic, ar putea fi chiar băiatul meu. Am lucrat excelent. Ca antrenor, ești ca un părinte, iar părintele își iubește copiii. L-am ajutat mereu pe Denis”, a spus fostul selecționer.

Antrenorul în vârstă de 63 de ani a dezvăluit apoi că Alibec în perioada în care evolua la Astra Giurgiu, sub comanda lui Marius Șumudică, i-a transmis că și-ar dori un antrenor personal, care să-i îmbunătățească calitățile. ”Când juca la Astra Giurgiu mi-a spus că vrea un antrenor personal care să-i îmbunătățească calitățile. I-am spus că Șumudică e antrenorul lui. Apoi, am vorbit cu Șumudică despre cum îl putem ajuta pe Alibec, potențial incredibil. Am făcut asta și cu Reghecampf. Sper să înțeleagă ce potențial are”, a continuat Daum.

Daum speră ca fotbalistul Alibec să evolueze la capacitate maximă în continuare, exact așa cum a făcut-o în ultima partidă cu Viktoria Plzen, din grupele UEFA Europa League. ”Numele nu este important, doar performanța este. Sper să continue așa cum a făcut-o în meciul cu Plzen”, a spus Daum.

Denis Alibec și Constantin Budescu sunt doi dintre cei mai importanți jucători care au lipsit din lotul României la dubla cu Armenia și Muntenegru, iar absența lor a născut numeroase critici noi pentru selecționerul Christoph Daum, încă dinaintea spulberării oricăror șanse de calificare la Cupa Mondială din 2018. 

Fotbalistul în vârstă de 26 de ani a bifat doar o apariție sub comanda lui Daum la prima reprezentativă. Alibec a evoluat 27 de minute contra danezilor, când l-a înlocuit pe Claudiu Keșeru în minutul 63.

”Eu chiar cred în el, îi doresc numai bine. Ar fi o reală surpriză pentru mine să primesc un telefon de la Alibec. Jucătorii mi-au mulțumit, mi-au dat mesaje, cei tineri în special”, a mai spus Daum.