• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

La Astra Giurgiu, Denis Alibec traversează unul dintre cele mai bune sezoane ale carierei. Este cel mai bun marcator al liderului la zi din Liga 1, la egalitate cu Budescu și spune că secretul prestațiilor sale este gradul de maturitate pe care l-a atins la gruparea de pe malul Dunării.

Alibec se află în cantonamentul echipei naționale din Antalya și este una dintre marile speranțe ale României pentru Campionatul European din vară.

"Mie îmi par mai stricte cumva aceste cantonamente cu tricolorii. Și ai nevoie de așa ceva, de perioade mai intense și mai stricte. [...] Poate că nu voi fi crezut, dar acesta e adevărul: perioada la Astra m-a maturizat cel mai mult! Abia aici am învățat să fiu eu însumi. Poate că m-am maturizat mai târziu, dar măcar, acum, poate și spunând acest lucru, mă crezi că e așa. Mai mult decât Inter Milano, evoluția mea poate fi rezumată așa: Hagi mi-a băgat mințile în cap la Viitorul, iar la Astra m-am maturizat", a declarat Denis Alibec, în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Federației Române de Fotbal, frf.ro.

Acum în vârstă de 25 de ani, Alibec se vede, peste 5 ani, jucând în prima ligă spaniolă. După încheierea carierei de fotbalist, atacantul vrea să se facă antrenor. "Dacă dau de jucători ca mine, nu îmi va fi ușor în meseria asta!", recunoaște șeptarul liderului la zi din Liga 1.

Dintre toate golurile înscris în întreaga carieră, Alibec îl apreciază cel mai mult pe ultimul. L-a marcat pe 12 decembrie, când a deschis scorul împotriva Petrolului, în etapa a 22-a, într-o victorie cu 3-1 a giurgiuvenilor. Servit ideal de Budescu, atacantul giurgiuvenilor a finalizat cu un șut din unghi, la colțul lung și compară reușita cu cea a legendarului Marco Van Basten, din finala Campionatului European din 1988, contra URSS.

"Au fost multe frumoase, poate cele mai frumoase la Inter Milano Primavera. Dar cred că cea mai reușită execuție a fost golul împotriva Petrolului, din sezonul acesta. Pasa lungă a lui Budescu și șutul meu din unghi, în colțul opus. A semănat puțin cu celebrul gol al lui Van Basten", a spus Alibec.

VIDEO Golul lui Alibec din meciul cu Petrolul

VIDEO Golul lui Van Basten cu URSS

Sursa foto: frf.ro