• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

FCSB a câştigat categoric în faţa ultimei clasate, Juventus Bucureşti, scor 4-0, dar antrenorul roş-albaştrilor, Nicolae Dică, încă se gândeşte la cele două eşecuri consecutive, cu CSM Poli Iaşi (0-1) şi Astra Giurgiu (0-2). CFR Cluj a profitat de paşii greşiţi ai vicecampioanei şi a revenit pe primul loc în Liga 1. Ba mai mult, s-a distanţat la 5 puncte în fruntea clasamentului.

Dică spune că una dintre explicaţiile pentru care echipa sa nu a reuşit să ţină pasul cu formaţia pregătită de Dan Petrescu este programul încărcat. Spre deosebire de clujeni, FCSB joacă şi în cupele europene.

"Ne doream să fim pe primul loc, am fost acolo, dar au venit meciurile cu Iași și Astra unde nu ne-am prezentat prea bine. Cei de la CFR au câștigat și au trecut pe primul loc. Nu trebuie să uităm că avem 10 meciuri în plus jucate și nu este ușor pentru o echipă din România", a declarat Dică, la finalul partidei cu Juventus.

Înainte de pauza de iarnă, pentru roş-albaştri urmează duelul cu Lugano, din ultima etapă a grupelor Europa League, şi meciurile de campionat cu FC Botoşani, în deplasare, şi Viitorul, pe teren propriu. Deşi a obţinut deja calificarea în 16-imile de finală ale UEL, Dică nu are de gând să sacrifice partida cu elveţienii pentru a se concentra pe confruntările din Liga 1.

"Eu am încredere că vom reuși să câștigăm ultimele trei jocuri. Îl pun și pe cel din Europa League, pentru că este următorul joc. Trebuie să tratăm foarte serios și meciul cu Lugano, pentru că este următorul joc și eu vreau să terminăm grupa pe primul loc", a explicat tehnicianul de 37 de ani.