• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Nicolae Dică a explicat la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club, cum a decis să-i dea banderola lui Florin Tănase. Tehnicianul de 37 de ani susține că acesta merită să fie căpitanul FCSB și consideră că acesta are calități de lider.

Dică este mulțumit de cum se comportă ”decarul” echipei și a confirmat informația oferită de Digi Sport, în urmă cu ceva timp, cum că Tănase se pregătește separat după antrenamente. Funcția de căpitan îi permite lui Tănase să-i certe chiar și pe Budescu și Alibec.

”Eu îl cunosc foarte bine pe Tase. Am fost colegi la Viitorul, e și din Pitești. Știu ce poate el. La începutul campionatului el venea după o accidentare la genunchi, nici în pregătiri nu a putut fi sută la sută. Discuțiile pe care le-am avut cu el, încrederea pe care i-am dat-o, lucrurile pe care i le-am spus și-au făcut efectul. El muncește foarte mult la antrenament, este unul dintre jucătorii care rămâne după antrenament.

De asta am decis să-i dau banderola de căpitan. Are personalitate de căpitan. Se poate duce la Alibec sau la Budescu să le spună ceva, dacă este cazul. Toți cei din vestiar îl susțin, mai ales acum când are evoluții foarte bune. Este foarte apreciat. Este un lucru bun pentru el. Trebuie însă să înțeleagă că mai are de muncă pentru a realiza ceea ce el și-a propus”, a declarat Nicolae Dică, la Fotbal Club, de la Digi Sport.

De altfel, în urma evoluțiilor foarte bune pe care le-a avut în acest sezon, Florin Tănase a fost convocat de Cosmin Contra la echipa națională.

Tehnicianul de 37 de ani nu este de acord cu cei care consideră că ”decarul” echipei sale simulează prea des.

”S-a implementat acest lucru că el cade foarte ușor, dar să știți că a fost faultat de multe ori și arbitri nu au dat, pentru că s-a implementat acest lucru că el cade ușor. Acum, orice jucător mai simulează”, susține Dică.

Florin Tănase și-a făcut junioratul la Pitești, iar în 2011 a ajuns la Academia lui Hagi. De acolo a făcut pasul către echipa mare a celor de la Viitorul în 2013, iar timp de jumătate de sezon a fost împrumutat la Voluntari. ”Decarul” roș-albaștrilor a revenit la Viitorul la începutul lui 2014, iar în vara lui 2016 a făcut pasul către FCSB.

Primul sezon în tricoul roș-albastru nu a fost unul strălucit pentru Tănase, acesta a fost chinuit de accidentări și nu a putut să dea tot ce are mai bun. Căpitanul FCSB a arătat însă în acest început de sezon de ce a fost unul dintre cele mai scumpe transferuri din istoria actualului lider din Liga 1.

22 meciuri, 7 goluri și 6 pase de gol are Tănase pentru FCSB în acest sezon, în toate competițiile.

1,8 milioane de euro a plătit FCSB pentru a-l achiziționa pe Tănase de la Viitorul.

1,5 milioane de euro este cota de piață a lui Tănase, conform transfermarkt.com.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT