• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Nicolae Dică este pus într-o situație dificilă. Faptul că are un lot numeros, cu mai mulți jucători valoroși pe același post, nu este mereu un lucru bun. Tehnicianul de 37 de ani se vede nevoit să-l sacrifice pe cel mai constant fotbalist din lotul său: Marko Momcilovic.

Așa cum Digi Sport v-a anunțat încă de săptămâna trecută, Dică va fi nevoit să aleagă între cei doi funași stânga Junior Morais și Momcilovic. În cele din urmă, antrenorul roș-albaștrilor s-a decis să-l sacrifice pe fundașul sârb, care a avut evoluții apreciate de toată lumea în startul acestui sezon.

”Vrea să stabilească jucătorii pe posturi și să nu-i mai schimbe așa. Am zis că foarte bine face. Morais e fundaș stânga”, a anunțat Becali, în cadrul emisiunii Fotbal Club, de la Digi Sport.

Până acum, din cauza absențelor unor jucători importanți, atât Momcilovic, cât și Morais au evoluat amândoi. Cei doi sunt fotbaliști polivalenți și au fost folosiți pe alte posturi decât cel de bază, de fundaș stânga. Dacă fundașul brazilian a mai evoluat la închidere, alături de Pintilii, odată cu venirea lui Nedelcu, acesta nu mai are loc acolo; în consecinţă, va reveni pe postul său de bază.

De partea cealaltă, Momcilovic a fost folosit ca fundaș stânga, fundaș central, dar și fundaș dreapta, iar evoluția sa a fost una destul de bună, pe toate posturile pe care a fost pus să joace. Fundașul de 30 de ani a fost mutat pe mai multe posturi deoarece Dică avea apărarea descoperită, dar cum în acest moment lotul roș-albaștrilor este complet, tehnicianul având dubluri pe toate posturile, Momcilovic va fi nevoit să se lupte cu Morais pentru un post de titular. Sârbul nu mai e o variantă în centrul apărării, unde cuplul Planic-Bălaşa pare soluţia câştigătoare.

Cum ar putea arăta FCSB cu Plzen:

Niță - Benzar, Planic, Bălașa, Morais - Pintilii, Nedelcu - Golofca, Budescu, Tănase - Alibec

Totuși, Dică încearcă să găsească o soluție prin care ambii jucători să poată evolua încă din primul minut și a declarat în mai multe rânduri că se gândește să schimbe sistemul și să folosească o formulă cu 3 fundași centrali, caz în care Momcilovic ar juca alături de Planic și Bălașa pe linia de fund. Morais și Benzar ar acoperi cele două benzi, Pintilii și Nedelcu vor fi la închidere, iar atacul va fi format din Budescu, Alibec și Tănase.

Cum ar putea arăta FCSB în 3-4-3:

Niță - Bălașa, Planic, Momcilovic - Benzar, Pintilii, Nedelcu, Morais - Budescu, Alibec, Tănase

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT