• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Laurențiu Reghecampf a reușit să aducă la Steaua în această pauză competițională mai mulți dintre jucătorii pe care i-a dorit, acoperind foarte bine posturile de mijlocaș central, dar și pe cel de atacant. E în situația în care are mai multe dileme și unii dintre fotbaliști pot sări din schemă, în echipa standard.

Venirile lui Pintilii și Bourceanu (foto, alături de Momcilovic) au acoperit postul de mijlocaș defensiv, acolo unde alte variante mai sunt Filip și Muniru. De asemenea, Houssine Kharja evoluează în aceeași zonă a terenului, dar are un profil ceva mai ofensiv. Marocanul a impersionat cât a jucat în toamnă în tricoul Stelei și la revenirea după accidentare poate pretinde, îndreptățit, un loc de titular.

Și în ofensivă e aglomerație, după venirile lui Marica și Bawab. Ultimul poate juca atât vârf împins, cât și în spatele atacantului sau în bandă. Versatilitatea i-ar putea aduce de asemenea un loc de titular, dar concurența e mare. Hamroun, Stanciu și Chipciu sunt și ei variante viabile pentru Reghecampf, la fel ca și Adi Popa, acesta din urmă putând evolua însă doar în bandă.

Teoretic, tehnicianul campioanei are două variante de abordare. Una este aceea în care va miza mai ales pe fotbaliștii pe care-i cunoaște și alături de care a mai lucrat, în precedentul său mandat la Steaua. Situație în care o formulă standard ar putea fi următoarea:

Niță – Papp, Varela, Toșca, Momcilovic – Pintilii, Bourceanu – Ad. Popa, Stanciu, Chipciu – Marica

O altă formulă s-ar putea să fie însă influențată de valoarea demonstrată în prima parte a campionatului, când, spre exemplu, Kharja și Hamroun au avut un impact major în jocul echipei. Situație în care, un posibil 11 de bază ar putea arăta astfel:

Niță – Papp, Varela, Toșca, Momcilovic – Pintilii, Kharja – Chipciu, Stanciu, Bawab – Marica.

Nu e exclusă nici pozibilitatea ca Reghecampf să renunțe la sistemul 4-2-3-1 pentru a juca cu doi atacanți, ceea ce ar duce la un 4-4-2 clasic, sau la un 4-3-1-2, mult mai ofensiv.

Niță – Papp, Varela, Toșca, Momcilovic – Chipciu, Stanciu, Pintilii, Hamroun – Bawab, Marica

sau

Niță – Papp, Varela, Toșca, Momcilovic – Chipciu, Pintilii, Hamroun – Stanciu – Bawab, Marica