• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Dinamo a obţinut al treilea rezultat de egalitate din cadrul cantonamentului din Cipru. "Câinii" au remizat, scor 1-1, cu ocupanta locului 8 din Rusia, FK Ural, la capătul unui meci extrem de tensionat.

Puţini anticipau că un meci fără o miză evidentă se poate tranforma într-unul "irespirabil". La acest lucru au contribuit şi fanii lui Dinamo care au aprins torţe şi l-au determinat pe arbitru să întrerupă în două rânduri partida, dar şi gafele arbitrului şi irascibilitatea jucătorilor.

Formaţia din Ştefan cel Mare a început mai bine şi a deschis scorul în minutul 14. La capătul unei centrări foarte bune a lui Lazăr, un fundaş rus şi-a introdus balonul în proprie poartă.

Treptat, Ural şi-a arătat colţii, astfel că Hanca&Co au fost nevoiţi să se retragă. În minutul 30, arbitrul a enervat tabăra dinamovistă, dictând un penalty contestat puternic de Gnohere, care s-a ales şi cu un avertisment. Manucharyan, vedeta lui Ural, a înscris, dar se părea că meciul va fi mai puţin tensionat în partea secundă, având în vedere că după pauză urmau o serie de schimbări la ambele echipe.

Nimic mai fals. Centralul a dictat la 15 minute după reluare un alt penalty pentru ruşi, iar Rednic nu a stat pe gânduri: a scos echipa de pe teren. Nu înainte să fie auzit din tribune. "E bătaie de joc ce se întâmplă", a strigat antrenorul lui Dinamo, dezamăgit de arbitraj. După câteva minute de parlamentări, tehnicianul a revenit asupra deciziei. Meciul s-a reluat, iar penalty-ul a fost ratat. Adversarul "câinilor" a executat foarte slab, determinându-i pe dinamovişti să îl aplaude. A fost un fel de împăcare între cele două tabere, până la final neconsemnându-se alte incidente.

UPDATE 19:20 În minutul 60, după ce arbitrul le-a acordat ruşilor un nou penalty, Rednic a decis să scoată echipa de pe teren. "E bătaie de joc", a fost auzit spunând tehnicianul. După câteva minute de parlamentări, tehnicianul a revenit asupra deciziei. Meciul s-a reluat, iar penalty-ul a fost ratat, în aplauzele fotbaliştilor dinamovişti.

UPDATE 17:31 Iată echipa de start anunțată de antrenorul Mircea Rednic: 

Cerniauskas – Hanca, A. Marc, Puljic, Olteanu – Ekeng – V. Lazăr, P. Anton, Palic, Batin – Gnohere.

Pe 1 februarie, Dinamo va juca ultimul amical din Cipru, cu polonezii de la Ruch Chorzow.

sursa foto: pagina de Facebook a lui Dinamo