• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Israelianul Hatem Elhamed a jucat doar 4 luni la Dinamo în returul sezonului trecut, dar i-a cucerit pe fani și plecarea sa a produs dezamăgire, în vară, când roș-albii îl doreau pentru un transfer definitiv, care nu a fost posibil. Acum, mijlocașul a fost foarte aproape de o revenire, dar transferul a picat în ultimul moment, dintr-un motiv greu de crezut.

În urmă cu două zile, Elhamed (24 de ani) spunea că ar vrea să revină și că în România va juca numai la Dinamo. Mai erau doar mici detalii de pus la punct, iar clubul bucureștean îi luase deja bilet de avion. Împrumutul de la Gent era rezolvat, urmând ca belgienii să suporte 90% din salariu, care era, de altfel, principalul motiv pentru care a picat mutarea din vară.

Motivul oficial invocat de Dinamo pentru picarea transferului a fost că echipa nu mai poate aduce jucători extracomunitari. Cu toate acestea, clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare nu a fost sincer cu fotbalistul, potrivit ediției tipărite a Gazetei.

O formație din Liga 1 poate avea cel mult 3 jucători extracomunitari. În acest moment, Dinamo are doi, ambii camerunezi: Marcel Essombe și Patrick Ekeng. Dintre aceștia, cel din urmă a fost transferat chiar luna aceasta, astfel că bucureștenii nu au nicio problemă în a legitima fotbaliști extracomunitari.

În plus, astfel de transferuri nu pot fi realizate atunci când clubul are datorii la stat. La Dinamo nu se pune problema, fiindcă finanțatorul Ionuț Negoiță tocmai a scos echipa din insolvență și e "pe 0" în privința creanțelor.

Adevăratul motiv este că antrenorul Mircea Rednic nu l-a dorit sub nicio formă pe Elhamed și a promis conducerii că va aduce în scurt timp un jucător mai bun decât israelianul.

Două partide a disputat Hatem Elhamed pentru Gent, una în campionat şi una în Cupa Belgiei, adunând numai 81 de minute.

15 meciuri, 3 goluri și două pase de gol are Elhamed în tricoul lui Dinamo, în returul sezonului trecut.