• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

După câteva zile agitate, Vasile Miriuță a rămas antrenorul lui Dinamo. Variantele Claudiu Niculescu și Victor Pițurcă au picat, iar Miriuță a fost reconfirmat după o discuție cu patronul Ionuț Negoiță.

Sorin Cârțu e de părere că tehnicianul de 49 de ani ar fi trebuit să plece din Ștefan cel Mare în momentul în care a aflat că oficialii roș-albilor negociază cu alți antrenori, mai ales că șansele de a continua din iarnă sunt minime.

"Dacă aș fi fost în locul lui Vasile Miriuță niciodată nu aș mai fi acceptat. Nu aș fi trăit situația asta și nu îl înțeleg. În situația în care e Dinamo, e greu. Îmi pare rău pentru el și situația în care se complace. Nu e un antrenor rău și l-aș fi vrut mai stăpân pe situație. La modul în care se comportă lumea cu el acolo, nu văd o continuitate" a declarat Sorin Cârțu, în cadrul unei intervenții telefonice la Fotbal Club.

Dinamo e pe locul 7 după 18 etape, și are 4 puncte în spatele Astrei, echipă aflată pe ultimul loc de play-off. Cârțu e convins că îndiferent cine va fi antrenor în Ștefan cel Mare degringolada de la formația bucureșteană nu se va opri prea curând.

"Dinamo lasă o impresie groaznică, jalnică. E de necrezut la un club de numele lui Dinamo. Ca ținută, în ultimul timp nu se recomandă pentru fotbalul de performanță. Atât timp cât te complaci în asemenea situații și dai salarii mici. Anul acest e un paradox, când a schimbat politia salarială uite ce rezultate a avut. Și când au câștigat, victoriile au fost tot chinuite" a mai adăugat antrenorul în vârstă de 62 de ani" a mai precizat Cârțu.