• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Adam Nemec a dat două goluri duminică seară pentru naționala Slovaciei (VIDEO), dar Dinamo nu are prea multe motive de bucurie. "Câinii" sunt tot mai aproape să își piardă atacantul, după ce FCSB a devenit tot mai insistentă în încercarea de a transfera jucătorul rivalei.

Becali se mișcă rapid și i-a făcut deja o ofertă atacantului slovac: 200.000 de euro pe an (16.600 de euro pe lună), plus un bonus consistent la semnătură, potrivit Gazetei. La Dinamo, Nemec (32 de ani) are 10.000 de euro pe lună.

Scenariul folosit în cazul lui Gnohere seamănă izbitor cu situația din jurul lui Nemec. Conducerea roș-albaștrilor l-a contactat deja pe slovac, chiar dacă jucătorul intră abia în iarnă în ultimele luni de contract. În urmă cu un an, Dinamo îl exila pe francez pentru o perioadă la echipa a doua, după ce s-a aflat de discuțiile purtate cu șefii de la FCSB, dar îl avea pe Nemec ca alternativă.

Dinamo ar fi avut, atunci, posibilitatea de a o reclama pe FCSB la comisii pentru că i-a contactat și ofertat jucătorul aflat încă sub contract, însă nu a făcut-o, mai ales că finanțatorul roș-albaștrilor, Gigi Becali, a lăsat de înțeles că a avut acceptul unei persoane din club pentru a discuta cu jucătorul.

Becali l-a ademenit pe Gnohere cu 15.000 de euro pe lună și 50.000 de euro la semnătură. În cele din urmă, "Bizonul" s-a transferat la FCSB. Dinamo a primit 250.000 de euro pentru a-i da drumul cu 6 luni înainte de finalul contractului, când ar fi urmat să plece gratis. Francezul ceruse, inițial, 200.000 de euro la semnătură, dar s-a ales cu un sfert, în urma negocierilor.

44 de meciuri, 15 goluri și 6 pase de gol are Nemec în tricoul lui Dinamo, de când a semnat cu echipa din șoseaua Ștefan cel Mare.

Un milion de euro este cota de piață a lui Nemec, conform transfermarkt.de.