• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Campionatul din România se apropie de final, iar echipele încep deja să-și facă strategia pentru perioada de transferuri. Unul dintre cluburile care ne-a obișnuit să cedeze jucători în fiecare pauză competițională este Dinamo, dar directorul general al clubului din șoseaua Ștefan cel Mare susține că acest lucru nu se va mai repeta în această vară.

Adi Mutu a dezvăluit că doi dintre cei mai curtați jucători ai ”câinilor” sunt Sergiu Hanca și Steliano Filip, cei mai constanți jucători ai echipei antrenate de Cosmin Contra. ”Briliantul” a încercat să îi liniştească pe fani şi a promis că Dinamo ”va face tot posibilul să-i păstreze”.

”Hanca și Filip sunt foarte căutați în acest moment. Sergiu este jucătorul cel mai constant al lui Dinamo. Cred că a avut o creștere excepțională. De la Filip, așteptările sunt mai mari, el a slăbit câteva kg și cred că nu are adversar pe postul de fundaș stânga la echipa națională.

El a jucat foarte bine. Avem oferte pentru ei, sunt jucători foarte urmăriți și ne dorim să-i ținem; dar trebuie să facem eforturi mari, va fi foarte greu”, a declarat Adrian Mutu la Fotbal Club, de la Digi Sport.

Oficialii dinamoviști au pornit deja discuții pentru prelungirea contractului cu doi dintre jucătorii cărora le expiră înţelegerile în această vară: Palic și Dielna.

”Am vorbit cu Palic, dar a zis că mai are nevoie de timp de gândire. El știe că în aceste săptămâni va trebui să ne dea un răspuns pentru că se apropie reunirea. El se comportă profesionist, nu avem ce să-i reproșem. Dar noi nu putem să ne rugăm de un jucător, noi suntem Dinamo. Nici nu putem să obligăm un jucător să semneze cu noi.

Cu Dielna suntem în negocieri, lui i se termină contractul cu Sheffield și, din discuțiile avute cu el, noi suntem prima opțiune. El a revenit după o perioadă în care nu a jucat foarte mult timp și ar fi o greșeală să plece acum. Pentru el este important să joace. Eu în locul lui aș accepta mai puțini bani, doar să joc”, a mai spus Mutu.

Mutu a vorbit și despre un eventual transfer al lui Nemec la FCSB, după ce Becali și-a manifestat interesul pentru atacantul ”câinilor” și susține că nu se pune problema de așa ceva.

”Nemec a ajuns la un anumit nivel. Trebuie să avem o discuție cu el, mai avem un an de contract. De fiecare dată când se apropie meciul direct, domnul Becali spune că vrea un jucător de la noi. Trebuie să fie un preț foarte important ca să-l dăm la Steaua. Pe două milioane, nu îl dăm”, susține directorul general de la Dinamo.

Dinamo și-a făcut deja planul de achiziții pentru această vară și, după ce în ultima perioadă a transferat mai mult din străinătate, va încerca să aducă jucători din campionatul intern.

”Am urmărit ceva jucători și vom încerca să aducem din România. Așa am hotărât, să ne bazăm pe jucători români”, a încheiat Mutu.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT