• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

FCSB a fost dată afară din Ghencea, dar Gigi Becali nu a luat deloc în calcul varianta de a construi un nou stadion pentru roș-albaștri. Finanțatorul abia a așteptat să se construiască ”Arena Națională”, pentru a muta echipa acolo, mai ales că și cheltuielile au fost mai mici, în comparație cu ridicarea unei noi arene. Vicecampioana va disputa diseară, cu Astra, meciul 100 pe cel mai frumos stadion al țării, ceea ce înseamnă că, până acum, Becali a consumat două milioane de euro cu închirierea stadionului.

Înaugurat în septembrie 2011, la meciul dintre reprezentativele României și Franței, scor 0-0, din Grupa D a preliminariilor pentru Euro 2012, stadionul din București s-a transformat încet-încet în noua casă a steliștilor.

Până în prezent, cel mai mare stadion al țării a găzduit 168 de partide de fotbal și alte cinci evenimente extrasportive, adică trei concerte și două acțiuni politice. Revenind la fotbal, FCSB este, de departe, echipa care a susținut acolo cele mai multe partide, 99, primul fiind cu Rapid, scor 0-0, disputat acum 5 ani, 9 luni și 20 de zile.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

În medie, pentru fiecare meci jucat pe ”Arena Națională”, Becali a scos din buzunar 20.000 de euro, ceea ce înseamnă un total de 1980000 de euro, sumă infinit mai mică decât cea pe care latifundiarul ar fi trebuit să o investească în ridicarea unui stadion nou.

Reprezentanții Primăriei București au prețuri diferite pentru jocurile din Liga 1, Cupa României și disputele din Champions League sau Europa League. Astfel, pentru un joc de campionat, FCSB achită 13.000 de euro doar pentru stadion, fără alte servicii obligatorii: salvare, pompieri, stewarzi, protocol și altele, după cum susține Gazeta. La confruntările continentale, tarifele cresc: 23.000 de euro pentru Europa League și 28.000 pentru Champions League.