• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Gino Iorgulescu a câștigat fără drept de apel alegerile pentru șefia Ligii Profesioniste de Fotbal. Actualul președinte l-a învins pe Sorin Drăgoi cu un categoric 13-1, la capitolul voturi.

Drăgoi a lăsat să se înțeleagă că anumit influențe exterioare, politice, au dus la înfrângerea severă a lui, mulți oficiali trecând de partea lui Iorgulescu.

”E greu când candidezi cu un adersar preferat. E greu să schimbi mentalitatea și să schimbi ceva. Nu e jenant. Jenant era dacă nu participam. Sunt mai supărat pentru Poli decât pentru votul de azi. Când pierzi cu 5-0 nu ieși de pe teren. Am încercat să schimb, să vină un nou început.

Sper că peste 5 ani să fie un fotbal mai bun. Sunt convins că totul s-a schimbat aseară. A fost o acțiune firească, nu am venit să facem scandal. Programul meu nu a fost centrat pe scandal. Dezamăgit sunt de situația fotbalului românesc.

Am simțit că oficialii cluburilor au votat pentru un lucru mai bun în fotbal. Dacă ăsta e lucrul mai bun, atunci trebuie să accept. Am primit acum programul dânsului (n.r. - Gino Iorgulescu)”, a spus Drăgoi, după ce a pierdut alegerile pentru șefia LPF.

La şedinţa Adunării Generale de luni au avut drept de vot reprezentanţii celor 14 cluburi din Liga I. Au fost alegerile cu cel mai mic număr de votanţi din istoria Ligii Profesioniste de Fotbal, deoarece o dată cu scăderea numărului de echipe din Liga I la 14 s-a micşorat automat şi numărul cluburilor din cadrul LPF.

Gino Iorgulescu (61 de ani) a fost ales pentru prima oară preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) pe 14 noiembrie 2013, cu 11 voturi, faţă de cele 7 primite de contracandidatul său de atunci, Dumitru Dragomir.