• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Steaua a reușit în această iarnă să achiziționeze doi atcanți de valoare, Denis Alibec și Harlem Gnohere, iar antrenorul roș-albaștrilor, Laurențiu Reghecampf va fi nevoit să aleagă unul dintre ei, pentru a fi titular. Oamenii de fotbal din România consideră că tehnicianul nu va schimba sistemul și va continua să joace cu un singur atacant.

Ilie Dumitrescu consideră că alesul lui Reghe va fi Denis Alibec, jucător pe care-l consideră ”un vârf complet”.

”Nu cred că Reghe va schimba sistemul de joc, astfel încât să joace cu doi atacanți. Alibec este un număr "9". El este un jucător care protejază foarte bine, intră și în combinații, mie mi se pare un vârf complet. Steaua a luat doi jucători importanți pe poziția de vârf.

Gnohere și Alibec nu sunt jucători care să joace în părțile laterale. Eu cred că nu vor juca împreună. Eu nu cred că Reghe va juca cu doi atacanți”, a declarat Ilie Dumitrescu, pentru Digi Sport.

De aceeași părere cu Dumitrescu este și Ciprian Marica. Fostul atacant al Stelei consideră că tehnicianul Stelei nu va risca și va juca în avanposturi cu Alibec.

”Alibec este un jucător care creează fotbal, dar are nevoie să fie pus în valoare de către echipă. Îmi este greu să cred că Steaua va juca cu doi atacanți, poate doar în anumite situații. Dar filosofia lui Laur este să joace cu un vârf și sunt convins că acela este Alibec”, a spus și Marica.

Până în acest moment Steaua a realizat doar două transferuri, dar este în tratative avansate cu Mihai Bălașa, jucător care aparține de AS Roma și care a mai evoluat în trecut pentru Viitorul. Dacă roș-albaștrii vor reuși achiziționarea fundașului, acesta va fi folosit cel mai probabil în partea dreaptă a apărării.

Cum ar putea arăta Steaua:

Niță - Bălașa, Tamaș, Toșca, Momcilovic - Pintilii, Ovidiu Popescu - Adi Popa, Florin Tănase, De Amorim - Alibec

 

De ce nu e bun 4-4-2?

Fostul component al ”Generației de Aur” este de părere că, dacă Reghe va alege să joace cu doi atacanți, echipa va pierde din forța pe care o are la mijlocul terenului.

”Dacă Reghe va reuşi să joace cu cei doi, va fi un lucru extraordinar. Dar asta înseamnă să pierzi din forţa liniei de mijloc, să ai probleme când pierzi mingea. E important să ai doi jucători în duel cu fundaşii adverşi, dar e nevoie şi de un joc elaborat pe laterale.

Nu îţi mai permiţi să joci cu un închizător şi un jucător tehnic. Ai nevoie de doi jucători care să îţi acopere axul central. Sunt Pintilii şi Ovidiu Popescu, ultimul cred că va rămâne un punct fix. E nevoie de un joc activ pe benzi ca să îţi pună în valoare cei doi atacanţi”, consideră Dumitrescu.

24 goluri în 58 de meciuri are Gnohere la Dinamo în toate competițiile, într-un sezon și jumătate (17/45 în Liga 1, 2/6 în Cupa Ligii, 5/7 în Cupa României).

250.000 de euro a plătit Steaua pentru Gnohere.

În 83 de partide a jucat Alibec pentru Astra, reușind să marcheze 41 de goluri, iar în actualul sezon de Liga 1, a evoluat în 13 meciuri și a înscris de 3 ori.

2.04 milioane de euro a plătit Steaua pentru Alibec.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT