• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Denis Alibec (26 de ani) a ajuns cel mai mediatizat fotbalist al momentului din Liga 1, dar nu datorită realizărilor sale profesionale, ci din cauza gestului nervos de la meciul cu Voluntari, scor 0-0, din etapa trecută.

Atacantul a fost exclus de Nicolae Dică din lot, iertat câteva zile mai târziu de patron, dar discuțiile legate de indisciplina fotbalistului continuă să facă vâlvă. Marius Șumudică, fostul antrenor al lui Denis din perioada Astra, a rămas surprins de atitudinea jucătorului, mai ales că, spune el, înainte nu era așa de nervos.

”Acum e mult mai nervos decât când era la Astra. Eu nu am avut niciodată probleme de genul ăsta, să dea cu picioarele în uşă. Eu nu îl scoteam pe Alibec. Dacă jucase prost, îl lăsam să se facă de ruşine. Dacă jucase bine, mai ales că rezultatul o cerea, mai băgam un atacant. Eu vă spun ce făceam cu el la Astra", a spus Șumudică, într-o intervenție telefonică ÎN DIRECT, găzduită de emisiunea ”Fotbal Club”, de la Digi Sport 1.

Adevăratul motiv al excluderii: conflictul cu MM?

Tehnicianul celor de la Kayserispor e convins că Dică va putea gestiona relația cu Alibec, mai ales că diferența de vârstă dintre cei doi nu este prea mare, şi crede că, de fapt, conflictul dintre jucător și MM Stoica a dus la excluderea sa.

"Eu cred că Dică e tânăr, e un antrenor care a fost coleg cu Alibec. Nu cred că e problema la relaţia antrenor-jucător. Dar a fost acel clinci pe care l-a avut cu directorul sportiv, cu domnul Meme Stoica. Probabil că se adună lucrurile, pentru că Denis este un jucător sensibil. Eu eram un scut între el şi conducere", a mai spus Șumudică.

Faptul că Alibec gesticulează mereu atunci când nu-i iese o anumită fază sau când este admonestat de arbitru nu-l surprinde pe Șumudică. El a explicat, însă, și cum reușea să-l responsabilizeze pe internaționalul român.

"La antrenamente, când dădea din mâini, eu opream şedinţa de pregătire: ’Denis, tu te descarci, dar gândeşte-te că în secunda următoare poţi să pui echipa într-o situaţie dificilă’”, a mai spus, în concluzie, Marius Șumudică, la Digi Sport.

Oficialii roș-albaștrilor sunt mulțumiți de modul în care se pregătește Alivec, după un program impus de Dică, dar atacantul nu va face deplasarea în Israel, pentru meciul de joi cu Beer Sheva și nu va evolua nici în campionat, în meciul de duminică cu ACS Poli Timișoara, programat de la 20:45, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.

Cel mai probabil, Alibec va reveni în primul 11 al roș-albaștrilor la meciul cu CSU, din Craiova, programat pe noul stadion din Bănie, duminică, 29 octombrie, de la ora 20:45, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT