• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Maciej Wilusz (foto dreapta, 28 de ani) este ultima ţintă a FCSB-ului. Fundaşul central al ocupantei locului secund din Polonia, Lech Poznan, rămâne liber de contract, iar Dică a primit acceptul de la Becali pentru un transfer. În perioada următoare, părţile vor negocia asupra contractului.

Rămasă fără Tamaş şi cu Moke pe picior de plecare, vicecampioana are nevoie de întăriri în defensivă. Becali a reuşit deja să îl aducă pe Larie, însă viitorul antrenor, Nicolae Dică, simte că e nevoie şi de un fotbalist mai rapid, în genul lui Toşca.

"L-am luat pe Larie, dar Dică mi-a spus că are nevoie de un fundaş central rapid. Se duc zilele astea în Polonia să ia un fotbalist care a evoluat câteva meciuri la naţională. Nu ştiu de unde îl ştiu ei, dar le-am dat ok-ul pentru că nu există fundaşi centrali în România", a explicat Becali la Digi Sport, în emisiunea Fotbal Club.

Sursele Digi Sport au aflat care este ţinta viitorului antrenor al roş-albaştrilor: Maciej Wilusz, fotbalist care în 2014 a strâns 4 selecţii în naţionala al cărui lider incontestabil e Lewandowski.

Un produs al lui Slask Wroclaw, Wilusz a debutat ca senior la Heerenven. Din 2010, s-a întors în Polonia, iar patru ani mai târziu semna cu Lech Poznan, unde a impresionat.

În acest sezon, însă, fundaşul nu a mai fost titular indiscutabil în echipa condusă de pe bancă de Bjelica, astfel că apărătorul şi oficialii au căzut de comun acord să nu prelungească înţelegerea scadentă în vară. Drept urmare, el va putea ajunge la FCSB liber de contract, probabil Becalii urmând a fi nevoit să plătească o primă de instalare.

În ciuda faptului că are o statură destul de bună pentru un apărător central (188 cm), Wilusz nu impresionează în duelurile aeriene. El încă nu a marcat pentru Lech, însă, aşa cum a precizat şi Becali, Dică îl vrea pentru că posedă alte calităţi: poziţionare şi viteză.

16 meciuri a jucat ca titular în actualul sezon Maciej Wilusz pentru echipa sa de club

200.000 de euro este cota de piaţă a lui Wilusz conform site-ului de specialitate transfermarkt.de

De menţionat că Becali a realizat astăzi transferul lui Morais şi e în cărţi pentru achiziţionarea lui Budescu şi Teixeira.