• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Miercuri seară, Gigi Becali anunţa triumfător că transferurile lui Ciprian Marica şi Constantin Budescu la Steaua sunt ca şi rezolvate. Deşi aflat în închisoare, Ioan Niculae, patronul Astrei, s-a enervat teribil când a auzit cu câtă satisfacţie anunţa patronului Stelei că el e singurul care bagă bani în transferuri şi a blocat realizarea actelor. Este perfect real faptul că Becali vorbise inclusiv cu jucătorul şi îi oferise condiţii financiare foarte avantajoase.

Stelistul se baza pe faptul că Astra sigur va fi de acord cu afacerea, în condiţiile în care el plătea într-o singură tranşă banii pe care echipa din Giurgiu fusese de acord să îi achite Al Ahly Doha în două rate.

Vineri, patronul Astrei şi-a anunţat principalii colaboratori că niciunul dintre jucătorii lui Şumudică nu sunt de vânzare la Steaua, doar dacă nu cumva Becali vrea să plătească 2,5 milioane de euro pentru Budescu. Ceea ce ar însemna cel mai scump transfer din toate timpurile al Stelei, care l-ar detrona pe cel al lui Dayro Moreno, două milioane de dolari. Pe lângă Budescu, în vizor mai erau Morais, Alibec, De Amorim şi Enache.

Niculae are speranţe că va ieşi curând din închisoare şi vrea să sărbătorească asta şi prin câştigarea unui trofeu, titlul sau Cupa Ligii. Este motivul pentru care a transmis că după reunire, jucătorii vor mai primi o parte din restanţele financiare, iar echipa va face şi două-trei transferuri.

Rămâne de văzut dacă nemulţumirea fotbaliştilor va putea fi blocată prin plata unui salariu, cel mai probabil, în condiţiile în care restanţele la unii jucători sunt şi de trei-patru salarii. Plus că sunt câţiva care au de luat bani din prime încă din campionatul trecut!

Un salariu a plătit Astra jucătorilor din cei 577.000 de euro primiţi de la UEFA, restul fiind luaţi de Fisc în contul datoriilor